Οι Ιταλοί πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν όλες τις φωτιές στο πλοίο Norman Atlantic, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί, ως γνωστόν, στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Σήμερα μπόρεσαν να ανοίξουν πλαϊνές πόρτες του καραβιού, και οι πυροσβέστες έθεσαν σε λειτουργία ειδικές μηχανές απορρόφησης καπνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η θερμοκρασία, στο εσωτερικό του πλοίου, στο τρίτο επίπεδο, έχει μειωθεί στους είκοσι ένα βαθμούς, με σημαντική αύξηση του οξυγόνου.

Η κύρια πόρτα η οποία έχει ανοίξει, διαμέσου της οποίας έχουν προωθηθεί οι μηχανές απορρόφησης, βρίσκεται στο σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί το γράμμα Ν από την ναυλώτρια εταιρία ΑΝΕΚ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πυροσβεστών του Μπρίντιζι, Μικέλε Αντζιούλι, «βάσει των τελευταίων αυτών εξελίξεων οι όλες διαδικασίες μπορεί να επιταχυνθούν και να μπορέσουν να εισέλθουν και πάλι στο «Norman Atlantic», οι εισαγγελείς και οι πραγματογνώμονες του Μπάρι, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντελ Μετζοτζιόρνο, τέλος, δημοσιεύει σήμερα μαρτυρία δεκαεξάχρονου Αφγανού μετανάστη, χωρίς να αναφέρει τα στοιχεία του, στην οποία διηγείται ότι κατάφερε να σωθεί από την τραγωδία του «Norman Atlantic», αλλά είδε πολλούς άλλους μετανάστες να χάνουν την ζωή τους από την πυρκαγιά στο γκαράζ.

«Συνολικά, ήμασταν τουλάχιστον δέκα», αναφέρει ο διασωθείς στην ιταλική εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης: Δεν έχει σβήσει ακόμη η φωτιά στο «Norman Atlantic»
                            
                            

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης