Στο τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί η νέα περιφερειακή οδός της Κατερίνης, ένα έργο προϋπολογισμού 56,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις μεταφορές στην Πιερία και να διευκολύνει τις μετακινήσεις των τουριστών στην περιοχή.

«Η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης είναι ένα έργο που συγκαταλέγεται στα 529 μεγάλα έργα που εκτελούνται σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισεκατομμυρίου 500 χιλιάδων ευρώ, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επιθεωρώντας τις εργασίες κατασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οδός έχει μήκος 10,3 χιλιόμετρα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,75 μέτρων έκαστη, διαχωριστική νησίδα, πλάτους 3,5 μέτρων και λωρίδες έκτακτης ανάγκης 2,5 μέτρων, ανά κατεύθυνση. Επίσης, το έργο προβλέπει την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου, διπλής κατεύθυνσης, για την εξυπηρέτηση των παρόδιων τμημάτων. Για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, με το υπάρχον επαρχιακό και με το δευτερεύον εθνικό δίκτυο (με το οποίο διασταυρώνεται), θα κατασκευαστούν ακόμη πέντε ισόπεδοι κόμβοι. Η Περιφερειακή Οδός της Κατερίνης θα συνδέσει την 13η Εθνική Οδό με την ΠΑΘΕ και ευρύτερα με την Εγνατία Οδό και το νέο ηλεκτροδοτούμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα σε όλο το οδικό δίκτυο της Πιερίας.

Επιμέλεια:Ανδρέας Ντίνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης