«Παγωμένοι» υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς την είδηση πως ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τους δύο νομούς, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στους τέσσερις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς από τα ακραία καιρικά φαινόμεναΟι έρευνες των σωστικών συνεργείων τόσο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης όσο και στο χωριό Άσπρο του Κιλκίς οδήγησαν σήμερα το πρωί στον εντοπισμό δύο νεκρών ανδρών, που είχαν παρασυρθεί τις τελευταίες ώρες από ορμητικά νερά ποταμού και χειμάρρου αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για έναν 60χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε σήμερα νεκρός στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού, ενώ στη δεύτερη για έναν 48χρονο που επέβαινε σε Ι.Χ., ο οδηγός του οποίου επιχείρησε το βράδυ της Τετάρτης να περάσει από σημείο ενός καναλιού, όπου τα νερά ήταν «φουσκωμένα».

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ένας οδηγός οχήματος είχε χάσει τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο στον δρόμο από Λαγκαδίκια για Σχολάρι. Το περασμένο Σάββατο είχε εντοπιστεί νεκρός ένας 77χρονος αγρότης στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όταν επιχείρησε να διασχίσει με το τρακτέρ του παραπόταμο του Γαλλικού ποταμού, με αποτέλεσμα το όχημά του να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ίδιος να εγκλωβιστεί στο κουβούκλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τραγωδία στον Γαλλικό ποταμό

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για την τύχη ενός άνδρα που είχε παρασυρθεί την Τετάρτη από τα ορμητικά νερά του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε το πρωί από τα σωστικά συνεργεία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας ΘεσσαλονίκηςΛίγο μετά τις 07.30 σήμερα το πρωί, το άψυχο σώμα του 60χρονου εντοπίστηκε από τους διασώστες και ανασύρθηκε. Είχαν προηγηθεί ολονύχτιες έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της αστυνομίας. Άγνωστο παραμένει πώς ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μέσα στο «φουσκωμένο» ποτάμι.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει το απόγευμα της Τετάρτης πως είδαν τον 60χρονο να είναι γαντζωμένος από ένα δέντρο και ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς η προσέγγιση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Μάλιστα, ανέφεραν πως επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, ωστόσο ο ίδιος τους απέτρεψε, λέγοντάς τους πως το νερό βαθαίνει επικίνδυνα και πρέπει να μείνουν μακριά του. Όταν το κλιμάκιο των πυροσβεστών έφθασε στο σημείο, ο άτυχος άνδρας είχε ήδη παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβαίνει μεγάλος όγκος νερού από την κοίτη του Γαλλικού ποταμού και η διάβασή του σε αρκετά σημεία να είναι αδύνατη και ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Εικόνες από τις ολονύχτιες έρευνες


Νεκρός και ο 48χρονος στο Κιλκίς

Τραγική κατάληξη είχαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου άνδρα στο Κιλκίς. Το πτώμα του 48χρονου εντοπίστηκε λίγο μετά τις 08.30 σήμερα το πρωί από τους διασώστες.

Όπως έγινε γνωστό, το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε μαζί με ακόμη ένα άτομο, προερχόμενο από τα Σκόπια, έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της αστυνομίας ήταν μεγάλη.

Κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και στη νότια Ελλάδα σήμερα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα κατά τόπους 7 με 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 10 με 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και στα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς.

Ήδη βροχές έχουν «χτυπήσει» τα νότια και βόρεια προάστια της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα η Ε.Μ.Υ. προβλέπει:

Στη Θράκη και στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, σποραδικές βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια. Στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις αλλά λίγες βροχές.

Στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στα Κύθηρα προβλέπονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες. Στην Κρήτη αναμένονται δυνατές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που από νωρίς το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα πνέουν θυελλώδεις. Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Από νωρίς το απόγευμα οι βροχοπτώσεις σε ανατολική Στερεά και Εύβοια θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε: το πρωί συννεφιά, το μεσημέρι βροχές, το απόγευμα και το βράδυ δυνατές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις αναζητήσεις για τον αγνοούμενο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης