Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Εξιλέωση από τον… Θεό αλλά και την οικογένεια της 15χρονης Μυρτώς, ζήτησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 21χρονος Πακιστανός ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

«Παραδέχομαι τις πράξεις μου και ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια και τον Θεό», ήταν τα ακριβή λόγια του αλλοδαπού κατηγορούμενου στον ανακριτή Σύρου, όπου προσήχθη για να απολογηθεί λίγο μετά τις 11.30 το πρωί.

Η παρουσία του Αχμέτ Βακάς στο ανακριτικό γραφείο ήταν ιδιαίτερα σύντομη. Με νομική παραστάτη την κυρία Αλέκα Δήμου, η οποία διορίστηκε καθώς δεν υπήρχε δικηγόρος ο οποίος ήθελε να αναλάβει τον 21χρονο κατηγορούμενο, ο Πακιστανός ομολόγησε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ζητώντας (προσχηματική;) αθώωση από το Θεό και την οικογένεια του θύματος.

Φορούσε μάσκα full face για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, μπλε καπέλο τζόκει και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Όπως επανέλαβε, απώτερος σκοπός της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσε το απόγευμα της 22ης Ιουλίου ήταν να κλέψει το κινητό τηλέφωνο της 15χρονης. Όταν όμως η Μυρτώ του αντιστάθηκε, εκείνος εκνευρίστηκε και άρχισε να της χτυπάει το κεφάλι  στα βράχια. Όταν πια η νεαρή κοπέλα έπεσε αναίσθητη από τα βίαια χτυπήματα, εκείνος τη βίασε και εξαφανίστηκε.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ ο 21χρονος, γεννηθείς τον Ιούλιο του 1993, θα μπορούσε να επικαλεστεί το ελαφρυντικό της ηλικίας, δεν το έκανε αλλά αντίθετα ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Με το πέρας της απολογίας οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν σύντομες και αναμενόμενες. Ο 21χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

O εισαγγελέας του είχε ασκήσει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράνομη εργασία στη χώρα μας.


«Δεν κάνω διακρίσεις»

Η zougla.gr επικοινώνησε με την δικηγόρο του κατηγορουμένου, κυρία Αλέκα Δήμου, η οποία δήλωσε ότι όφειλε να υπερασπιστεί τον εντολέα της καθώς διορίστηκε εξ’ επαγγέλματος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αρνήθηκε να αποζημιωθεί από το ελληνικό Δημόσιο.

«Υπερασπίστηκα τον Πακιστανό όπως όφειλα γιατί διορίστηκα εξ’ επαγγέλματος και αρνήθηκα της αποζημιώσεως. Για μένα είτε Πακιστανός, είτε Έλληνας είναι το ίδιο. Δεν κάνω διακρίσεις. Ομολόγησε όλες τις πράξεις του και είπε ότι ζητάει συγγνώμη από το θύμα και από την οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τι είπε η κυρία Δήμου στη zougla.gr



Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας, που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για τη διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα. Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση.

Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως.

Δημήτριος Κουσιουρής
Συνήγορος της Οικογένειας της Μυρτούς»

Πηγή φωτό: syrostoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης