Την «έκπληξη και αντίθεσή της» με την μήνυση για εξύβριση και δυσφήμηση που κατέθεσε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα. Β. Θάνου κατά του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, κ. Στ. Τσακυράκη εκφράζει με ανακοίνωση της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως επισημαίνουν «οι δικαστές δεν είναι υπεράνω κριτικής» υπογραμμίζοντας οτι αφορμή για την εν λόγω μήνυση «ήταν ένα επικριτικό σχόλιο του τελευταίου για επιστολή που απέστειλε η κ. Β. Θάνου, με την ιδιότητά της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, στους Προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ασφαλώς ένα δημόσιο πρόσωπο δικαιούται προστασίας της υπόληψής του, καθώς και δικαιούται να εκφράζει δημόσια την άποψή του αναφέρουν χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας Εντούτοις, τα δημόσια πρόσωπα, και μάλιστα αυτά που ασκούν εξουσία, οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως ανεκτικά στη δημόσια κριτική, όταν αυτή αφορά είτε την άσκηση των καθηκόντων τους είτε, όπως εν προκειμένω, γνώμη που τα ίδια διατύπωσαν με επίκληση της ιδιότητάς τους. Και τούτο, ακόμα και όταν η εν λόγω κριτική είναι οξεία ή ακόμα και ακραία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης