ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πορεία διαμαρτυρίας 1.000 περίπου ατόμων, μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης, όταν ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας και ξήλωσε μέρος από τα κάγκελα της περίφραξης του κτιρίου. Η ίδια ομάδα πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην αυλή του οικήματος που στεγάζεται η γενική γραμματεία.

Λίγο αργότερα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, τους οποίους αναποδογύρισαν, στήνοντας οδοφράγματα. Ακόμη, στη διάρκεια της πορείας, συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων.

 Επεισόδια σημειώθηκαν και μπροστά από το ΑΠΘ, μετά τη λήξη της πορείας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, ομάδες νεαρών εξορμούσαν και πετούσαν πέτρες και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή. Σύμφωνα, με όσα έγιναν, μέχρι στιγμής, γνωστά από την Αστυνομία, έχει γίνει μια προσαγωγή.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην οποία συμμετείχαν μαθητές από διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα και στους δρόμους του Ηρακλείου.

Οι μαθητές με πανό και φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης και έφτασαν στην πλατεία Κορνάρου όπου πέταξαν αντικείμενα και αβγά τόσο στα γραφεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όσο και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έξω από τα οποία πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές που βρισκόταν στην ουρά της πορείας έσπασαν με κοντάρια μια κάμερα ασφαλείας και ένα υαλοπίνακα της τράπεζας Κύπρου, ενώ στην πλατεία Κορνάρου έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών που βρισκόταν εκεί.

Η αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές επτά ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

ΛΑΡΙΣΑ

Επεισόδια μικρής έκτασης, σημειώθηκαν το απόγευμα στην Λάρισα, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κόμματα και πολιτικές οργανώσεις.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που συμμετείχαν στην πορεία, έσπασαν μία κάμερα τράπεζας σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της πορείας, να προκληθούν μικροσυμπλοκές και να γίνει χρήση χημικών.

Το γεγονός, προκάλεσε αναστάτωση για μία περίπου ώρα στο κέντρο της πόλης, τελικά οι αντιεξουστιαστές βγήκαν από την ροή της πορείας, η οποία συνεχίστηκε κανονικά.

Λόγω των επεισοδίων, έγιναν και δύο προσαγωγές.

ΧΑΝΙΑ

Στα Χανιά, ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο πριν τις 20:00 δύο ανήλικοι μαθητές ηλικίας 13 ετών αλλά και ένας 28χρονος αδιόριστος εκπαιδευτικός που είχαν συλληφθεί το μεσημέρι από την αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο για την συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η αστυνομία είχε κάνει συνολικά εννιά προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία. Για τους έξι από αυτούς δεν προέκυψαν στοιχεία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στους 3 που κρατήθηκαν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι δύο ανήλικοι μαθητές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, της πρόκλησης εμπρησμού για την καύση κάδου απορριμμάτων, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας, ενώ στους γονείς τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Κατά του 28χρονου αδιόριστου εκπαιδευτικού απαγγέλθηκε η κατηγορία της επίθεσης κατά αστυνομικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης