«S.O.S.» εκπέμπουν οι γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, για την παρουσία δεκάδων αδέσποτων σκύλων στις πλατείας του Πύργου και όχι μόνο, επισημαίνοντας πως η επαφή των τετράποδων με τους ανθρώπους εγκυμονεί κινδύνους με πιθανότερους τη μετάδοση ασθενειών αλλά και τραυματισμού από ενδεχόμενη επίθεση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «το τελευταίο χρονικό διάστημα κυρίως, παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο της παρουσίας αδέσποτων σκύλων στις πλατείες της πόλεως μας και όχι μόνο, χωρίς καμία επιτήρηση και φροντίδα. Κρίνοντας ότι η άμεση επαφή που μπορεί να έχουν με τον κόσμο και ιδίως με μικρά παιδιά μπορεί να καταστεί επικίνδυνη τόσο για τη μετάδοση ασθενειών (με δεδομένο την έξαρση της λύσσας στους σκύλους) όσο και την πιθανότητα επίθεσης και τραυματισμού με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία των συμπολιτών μας (ήδη έχουν αναφερθεί περιστατικά τέτοιων επιθέσεων από τα αδέσποτα σκυλιά) ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου Πύργου προκειμένου να δώσει λύση σε ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί έντονα και προβληματίζει τους πολίτες της πόλης μας, αλλά και συγχρόνως δημιουργεί αρνητική εικόνα στους επισκέπτες- τουρίστες που αυτή την εποχή μας επισκέπτονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για την απομάκρυνση των σκύλων από την πόλη, και ταυτόχρονα, η εγκατάσταση τους σε ειδικούς χώρους που θα υπάρχει φροντίδα και επιτήρηση αυτών. «Οι τετράποδοι αυτοί φίλοι μας, που δεν έχουν κανένα προστάτη έχουν αφεθεί στην τύχη τους και οφείλουμε να προστατεύσουμε και αυτούς.

Παρακαλούμε όπως ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός που θα προστατεύει τόσο τους συμπολίτες μας όσο και αυτά τα αδέσποτα πλάσματα».

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρωινή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης