Θύμα λεκτικής ρατσιστικής βίας από ασθενή έπεσε η ειδικευόμενη γιατρός Solace Akpevwe Godwin, το βράδυ της Τρίτης, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Η κ. Godwin, με καταγωγή από την Νιγηρία, μιλώντας στο thousandnews.gr εξιστόρησε το πρωτοφανές περιστατικό που έζησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθε ο ασθενής ηλικίας 57-58 χρονών, μαζί με την γυναίκα του μέσα στο νοσοκομείο με αναφυλαξία. Εκείνη την ώρα εξυπηρετούσαμε μια κοπέλα. Ξαφνικά μας είπε πως κλείνει ο λαιμός του και τότε κατευθείαν τον πήραμε μέσα στο ιατρείο, βγάζοντας άρον – άρον την κοπέλα σχεδόν μισόγυμνη έξω καθώς φοβηθήκαμε μην πάθει τίποτα ο κύριος» είπε η κ. Godwin και πρόσθεσε:

«Όταν μπήκε στο ιατρείο ήμουν εγώ και μια νοσοκόμα και ήθελα να του “βάλω φλέβα” για να του περάσω τα φάρμακα κατευθείαν, καθώς στην περίπτωση που φράζει ο λαιμός φοβόμαστε πάντα για τα χειρότερα. Μέχρι και θάνατο και πρέπει αμέσως να χορηγήσουμε φάρμακα. Αλλά ο κύριος αυτός μπήκε στο ιατρείο με την άνεση του και ήθελε να πάμε με το πάσο μας και εμείς με τον δικό του ρυθμό», τονίζει.

«Όταν όμως έχεις τέτοια περίπτωση σοβαρή, όταν δηλαδή φράζει ο λαιμός, δεν μπορείς να καθυστερείς και να αγναντεύεις. Πρέπει να βιαστείς! Μας είπε τότε λοιπόν πως βιαζόμαστε και του φωνάζουμε γιατί θέλαμε να του περάσουμε γρήγορα τα φάρμακα στη φλέβα για να μην πάθει τα χειρότερα και τότε γυρίζει και μου λέει “ξέρω πολύ καλά τι χρειάζεσαι εσύ. Χίτλερ και σαπούνι”. Και μένω εγώ κόκκαλο. Τον ρωτάω “τι είπες;”. Τον ρώτησε και η νοσοκόμα ξανά που βρισκόταν μέσα στο ιατρείο μαζί μου και αυτός δεν απάντησε τίποτα. Και τότε κάλεσα την αστυνομία με τα γνωστά αποτελέσματα από εκεί και έπειτα», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Godwin πρόσθεσε πως σήμερα συνάντησε την γυναίκα του ασθενούς στο δικαστήριο και της αντιμίλησε, λέγοντάς της πως τρέχει τον σύζυγο της στα δικαστήρια και πως με αυτήν της την πράξη έκανε αυτό που ήθελε. Να ταλαιπωρήσει τον άντρα της.

Η κ. Godwin άφησε ασχολίαστο το γεγονός αυτό, δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά της για την υπόθεση που θα περάσει σαν απλή εξύβριση στο δικαστήριο, καθώς σύμφωνα με την ίδια είναι διαφορετικό να σε αποκαλέσουν βλάκα και διαφορετικό να σου πουν ότι της είπαν.

Να σημειωθεί πως το δικαστήριο πήρε αναβολή για αύριο ενώ ήταν να γίνει σήμερα.

Πηγή: thousandnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης