Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Αγανάκτηση, οργή και απελπισία, είναι τα συναισθήματα που νιώθουν οι κάτοικοι της Κερατέας, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται σε μόλις λίγα λεπτά παρανάλωμα του πυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη μέρα στις καμένες περιοχές αποτυπώνει το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής. Σπίτια καμένα, κάτοικοι άστεγοι, περιουσίες κατεστραμμένες είναι ο τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών, συνθέτοντας ένα τοπίο απόγνωσης και φόβου.

«Καταστράφηκε όλη η περιουσία μου»

Ανάμεσα στους πληγέντες και ο κ. Αντώνης Σταύρου, κάτοικος της νήσου Πάτροκλος, ο οποίος είδε τις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του να μετατρέπονται σε στάχτη και αποκαΐδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σταύρου ασχολείται με τις ιχθυοκαλλιέργειες και διέθετε χερσαίες εγκαταστάσεις στην περιοχή, οι οποίες εξυπηρετούσαν τη μονάδα του. Όλα αυτά μέχρι χθες γιατί σήμερα η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

«Οι χερσαίες εγκαταστάσεις της μονάδας μου καταστράφηκαν ολοσχερώς. Έχουν καεί τα σπίτια, τα πλυντήρια, οι κούτες, οι τροφές. Η ζημιά που έπαθα υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στη zougla.gr.

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

Η «άνιση» όμως μάχη με τις φλόγες θα μπορούσε να έχει πολύ πιο τραγικά αποτελέσματα.
Όπως λέει ο κ. Σταύρου, από τύχη σώθηκαν τέσσερεις εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται σε μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών που βρίσκεται δίπλα στη δική του, όταν εξερράγη μια μπουκάλα γκαζιού κατακαίοντας ότι υπήρχε γύρω της.

Ελάχιστα λεπτά πριν, για καλή τους τύχη, οι τέσσερις εργαζόμενοι της μονάδας, είχαν πηδήξει στη θάλασσα και είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή με ένα πλωτό σκάφος.

«Ένας συνάδελφος είχε καλέσει την πυροσβεστική και τους είπε ότι τέσσερα άτομα κινδυνεύουν να καούν αλλά καθυστέρησε να έρθει. Εξερράγη μα μπουκάλα του γκαζιού αλλά ευτυχώς τη στιγμή που εξερράγη είχαν πέσει στη θάλασσα τα παιδιά και πήραν το σκάφος και απομακρύνθηκαν. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Μέσα σε δέκα λεπτά η φωτιά από βουνό μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις. Δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα» διηγείται.

Ακούστε τι είπε ο κ. Σταύρου

Διαβάστε επίσης:

Οδοιπορικό στα καμένα της Κερατέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης