Στον… σταθμό του Μονάχου θα βρεθεί σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας μας, αποδεχόμενη το κάλεσμα του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Γιοακίμ Φούχτελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα ταξίδι στη Νυρεμβέργη το οποίο έχει κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δόθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πριν από δύο χρόνια.

Οι δήμαρχοι θα δώσουν κατά την 4η Ελληνογερμανική Συνάντηση, με τίτλο «Ο δήμος του μέλλοντος», αναφορά στον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας κ. Φούχτελ για τα του οίκου τους. Στο τραπέζι θα πέσουν και τα καυτά θέματα, όπως το σκάνδαλο της Siemens, το κατοχικό δάνειο, η διαπραγμάτευση ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου βοήθειας μετά την αποτυχία του μνημονίου – έτσι τουλάχιστον συζητείται στους κύκλους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, μεταξύ των προσκεκλημένων)

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το πρόγραμμα καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, αλλά ούτως ή άλλως, όπου… Φούχτελ, υπάρχει πάντα μυστήριο και ένταση. Να θυμίσουμε ότι κατά τις δύο προηγούμενες συναντήσεις αιρετών και Φούχτελ επί ελληνικού εδάφους χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να επέλθει ηρεμία.

Στη Θεσσαλονίκη συνδικαλιστές εκσφενδόνισαν καφέ στον Γερμανό πρόξενο, ενώ στην πρωτεύουσα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου όπου διεξαγόταν σύσκεψη παρουσία του αγαπημένου παιδιού της κ. Μέρκελ.

Προφανώς η Νυρεμβέργη επελέγη ως τόπος συνάντησης ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά. Είναι, λοιπόν, δικαιολογημένη η ανησυχία ότι τελικά δεν συζητούνται μόνο θέματα χαμηλής πολιτικής, αλλά υπάρχει και κρυφή ατζέντα, που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.



Εκτός κι αν οι τοπικοί άρχοντες ρίξουν λίγο φως στο εξπρές του… Μονάχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης