Ένα απίστευτο βίντεο το οποίο προβάλει τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από μερικές ημέρες.

Στο βίντεο διακρίνεται το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής το οποίο επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ. Τα τεράστια κύματα, όχι απλά «λούζουν» τη μικρή προβλήματα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μετατρέποντας σε ποτάμι τον παραλιακό δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε με ποιον τρόπο κατάφεραν να δέσουν το πλοίο στο λιμάνι, οι Λιμενικοί και οι καβοδέτες, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή και κάνοντας «χειμερινό μπάνιο», αφού τα κύματα τους σκεπάζουν και λίγο έλειψε να τους παρασύρουν.

Δείτε επίσης, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η έξοδος και η είσοδος οχημάτων και επιβατών (έτρεχαν πανικόβλητοι μέσα στα νερά), οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Πηγή: cyclades24
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης