Την δρόμο της αθώωσης για τον ποινικολόγο Σάκη Κεχαγιόγλου έδειξε με την πρότασή του ο κ. Μότσιος, εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το αποκαλούμενο «Παραδικαστικό Κύκλωμα Νο 1».

Στην αγόρευσή του, την Παρασκευή, ο εισαγγελέας της έδρας κάνοντας λόγο για «ακρότητες και υπερβολές που έλαβαν χώρα στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο» ζήτησε την απαλλαγή του κ. Κεχαγιόγλου από τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συνέργειας σε αυτό για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης έξι ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Μότσιος ζήτησε να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση για τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Ευάγγελο Καλούση (είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών) καθώς και την πρώην ανακρίτρια, κυρία Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια (είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών).

Σε ό, τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορουμένους ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε την αθώωση του επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού, ενώ πρότεινε την καταδίκη για τους Ευστράτιο Βαλυράκη και Θωμά Αμαργιανό.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε σήμερα με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέσα στο επόμενο 15νθημερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από τα σίδερα ο Ι. Γιοσάκης, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010, 17:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης