Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Νεκρή εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης μία γυναίκα στην πλατεία Βικτωρίας, όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στον υπόγειο χώρο ταχυφαγείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε τουλάχιστον ακόμη δύο επιχειρήσεις καθώς και σε αρκετά αυτοκίνητα

Πρόκειται για την 38χρονη Βασιλική Παραστατίδου, μητέρα δύο παιδιών, η οποία αγνοείτο μετά το συμβάν. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι το πτώμα της βρέθηκε στον χώρο του λογιστηρίου, προσθέτοντας πως «το υπόγειο έχει ισοπεδωθεί» και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην ισχυρή έκρηξη.
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και ο ένας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους τέσσερις τραυματίες στο «Γ. Γεννηματάς» ο ένας (42 ετών) θα παραμείνει νοσηλευόμενος, καθώς χρήζει περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποστεί εγκαύματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος της 38χρονης οφείλεται στο ωστικό κύμα της έκρηξης ή σε ασφυξία λόγω του πυκνού μαύρου καπνού που κατέκλυσε τον χώρο.

Στο υπόγειο του καταστήματος βρίσκεται το λογιστήριο και η κουζίνα της επιχείρησης.




Η μεταφορά της γυναίκας που έχασε τη ζωή της



Συγγενής του θύματος

Στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, προχωρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στο ταχυφαγείο της πλατείας Βικτωρίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων.

Στο βίντεο φαίνεται το κατάστημα που καίγεται και το πρώτο πυροσβεστικό όχημα να καταφθάνει.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας

Αποκλείστηκε η περιοχή

Την ώρα της έκρηξης εντός του καταστήματος «Everest» βρίσκονταν πελάτες και εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τραυματιών υπάρχει μία γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Από την πρώτη στιγμή η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ έκλεισε ο σταθμός του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας​Οι πυροσβέστες ερεύνησαν για αρκετή ώρα σπιθαμή προς σπιθαμή το εσωτερικό τόσο του ταχυφαγείου όσο και ακόμη δύο παρακείμενων επιχειρήσεων, προκειμένου να εντοπίσουν την αγνοούμενη γυναίκα. Δυστυχώς, οι φόβοι για το χειρότερο επιβεβαιώθηκαν.

Από την πρώτη στιγμή η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ έκλεισε ο σταθμός του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε τουλάχιστον ακόμη δύο επιχειρήσεις καθώς και σε αρκετά αυτοκίνητα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διαρροής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στις 09.25 κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών από ψυκτικό στον υπόγειο χώρο της επιχείρησης.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι αυτό της διαρροής προπανίου από διπλανό μαγαζί, καθώς στο εσωτερικό του ταχυφαγείου δεν υπήρχε κάποια φιάλη. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ψυκτικός ανέβηκε στο ισόγειο, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη, και κάλεσε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο να απομακρυνθούν άμεσα. 

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο zougla.gr ανέφερε ότι όλα έγιναν σε μια στιγμή. «Η έκρηξη ήταν ισχυρή. Τραντάχτηκαν τα πάντα» είπε.

Δείτε φωτογραφίες

Χάρτης με το σημείο της έκρηξης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης