Ένα βήμα πιο κοντά στη λύση της μυστήριας εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ, 25 χρόνια μετά, ίσως βρεθούν οι βρετανικές Αρχές.

Το χειρότερο πιθανό σενάριο για την οικογένεια του μικρού Μπεν εξετάζουν οι βρετανικές Αρχές, οι οποίες σήμερα ξεκινούν εκσκαφές στην Κω, αναζητώντας τα οστά του παιδιούΗ υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο έχει αφήσει πίσω της πολλά αναπάντητα ερωτήματα και μια μητέρα συντετριμμένη, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει μέχρι και σήμερα για να βρει κάποιο στοιχείο που θα την οδηγήσει στον γιο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο φάκελος της έρευνας για τον Μπεν ανοίγει εκ νέου σήμερα έπειτα από τέσσερα χρόνια, καθώς κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας έχει μεταβεί στην Κω και ξεκίνησε εκσκαφές, αναζητώντας τα οστά του μικρού αγοριού.

Στο νησί θα πραγματοποιηθούν δύο εκσκαφές κοντά στο σημείο στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά ο Μπεν.

Δείτε φωτό του kosvoice.gr από την έναρξη των ερευνών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Η έκταση όπου θα επικεντρώσουν τις έρευνές τους οι Βρετανοί αστυνομικοί:

Η πρώτη εκσκαφή αναμένεται να έχει διάρκεια 10 με 12 ημέρες και, όπως τονίζεται, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε αρκετές περιπτώσεις οστά στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη. Εάν εξευρεθούν ασυνήθιστα στοιχεία, τότε θα σταλούν στο εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα στο πρώτο σημείο, υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και σε δεύτερο χώρο. Παράλληλα όλες αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιείται λεπτομερής ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία της ανασκαφής.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mirror», ένας φίλος του χειριστή οικοδομικών οχημάτων, Κωνσταντίνου Μπάρκα, γνωστός και ως Ντίνος, ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι ο Μπάρκας μάλλον ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο του Μπεν. Ο ίδιος ο Μπάρκας εμφανίσθηκε το 2012 στις αστυνομικές αρχές δηλώνοντας ότι μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού, θάβοντάς το κάτω από μπάζα κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού.

Βάσει των νέων εξελίξεων η 43χρονη μητέρα του Μπεν δήλωσε: «Όλα είναι διαφορετικά τώρα. Έχω παγώσει. Νομίζω ότι η αστυνομία θα βρει τα οστά του Μπεν. Νομίζω ότι είναι νεκρός. Θα πεθάνω από το σοκ του πόνου, αν επιβεβαιωθεί το τραγικό αυτό σενάριο. Η αστυνομία του νότιου Γιορκσάιρ δεν γνωρίζει το ακριβές σημείο, αλλά θεωρούν την πληροφορία αξιόπιστη και πλέον η έρευνα δεν αφορά σε υπόθεση αναζήτησης ζωντανού προσώπου».

Ο ανώνυμος μάρτυρας θυμάται ότι είχε δει τον Μπάρκα, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, «ιδρωμένο και φοβισμένο» κατά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού, καθώς είχε ανακριθεί από Έλληνες αστυνομικούς για την πιθανότητα ενός ατυχήματος.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης