Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Mία απίστευτη περιπέτεια ξεκίνησε το 2011 για τη φοιτήτρια Μαρίζα Γουργολίτσα, η οποία έπεσε «θύμα» ιατρικών λαθών που έμελε να της στοιχίσουν και να την καθηλώσουν σε καροτσάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 19χρονη τότε Μαρίζα εμφάνισε δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό, αλλά οι γιατροί στο «ΠΑΓΝΗ» και το «Βενιζέλειο» δεν διέγνωσαν εγκαίρως το πρόβλημα με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες ώρες και να αλλάξει η ζωή της.

Επικοινωνήσαμε τόσο με την ίδια που αφηγείται με λεπτομέρειες όλες εκείνες τις δραματικές ώρες που βίωσε και βιώνει, ενώ συνομιλήσαμε και με τον γνωστό νομικό Νικόλαο Διαλυνά, ο οποίος σε συνεργασία με τις δικηγόρους Άρτεμη Διαλυνά, Μαρία Φυντανή και τους Σωκράτη Τσαντίρη (ιατροδικαστής), Iωάννη Μάρκου (νευρολόγος) οδηγεί την υπόθεση στα δικαστικές αίθουσες για να βρει το άτυχο κορίτσι -έστω και μετά από χρόνια- δικαίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της υπόθεσης

Η φοιτήτρια, από το Αγρίνιο, ένιωσε δυνατό πόνο στην πλάτη και τη μέση, ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι της στο Ηράκλειο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά οι γιατροί της απάντησαν ότι είχε… ψύξη.

Οι πόνοι εξακολούθησαν να εμφανίζονται. Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε και πάλι στο Βενιζέλειο Ηρακλείου όπου της χορηγήθηκε μυοχαλαρωτικό φάρμακο και της είπαν να πάει και πάλι σε τρεις μέρες, εφόσον δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου με αφόρητους πόνους. Αρχικά της είπαν ότι είναι έγκυος, ωστόσο όταν η νεαρή απάντησε ότι είχε περίοδο, νευροχειρουργός του νοσοκομείου έδωσε εντολή για να υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία και διαγνώστηκε δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό.

Η Μαρίζα Γουργολίτσα, μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην Αθήνα, έχοντας ήδη αρχίσει να χάνει την αίσθηση από τα κάτω άκρα της. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κοπέλα έμεινε παράλυτη και είναι από τότε καθηλωμένη.

Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω και ήδη βρήκε διέξοδο στον αθλητισμό και όνειρό της είναι να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μαρίζα περιγράφει στο zougla.gr την απίστευτη περιπέτειά της


Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του δικηγόρου Νικόλαου Διαλυνά:

Για τη υπόθεση ο δικηγόρος Ν. Διαλυνάς και η ομάδα του θα υποβάλλουν μήνυση την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου. Παρακολουθήστε τι λέει στην κάμερα της «Ζούγκλας».

To ρεπορτάζ συνεχίζεται…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης