Πρόβλημα με την έλλειψη φρέσκου γάλακτος, για το πρωινό 1.800 παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς αντιμετωπίζει ο δήμος Λαρισαίων, λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από γαλακτοβιομηχανίες αφού οι δυο μέχρι σήμερα διαγωνισμοί, κηρύχθηκαν άγονοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», το θέμα χρειάσθηκε να απασχολήσει τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας όπου κατά πλειοψηφία εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα εκδηλώθηκε το περασμένο Πάσχα και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα, αφού κηρύχθηκαν άγονοι οι διαγωνισμοί που έγιναν, στις 16 Απριλίου ο πρώτος και, στις 12 Μαΐου ο δεύτερος.

Ο διαγωνισμός αφορά στο ποσό των 31.500 ευρώ, διάρκειας ενός έτους και σε τέσσερα προϊόντα (φρέσκο γάλα, κασέρι, γιαούρτι και φέτα) για τις ανάγκες του πρωινού και μεσημεριανού γεύματος 1.800 παιδιών στους 24 συνολικά Παιδικούς Σταθμούς του δήμου. Τρόφιμα τα οποία, όπου είναι εφικτό όπως στην περίπτωση του γάλακτος για παράδειγμα, έχουν αντικατασταθεί με άλλα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο πρόγραμμα διατροφής των παιδιών.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, το πρόβλημα με τους Παιδικούς Σταθμούς καταγράφεται φέτος για πρώτη φορά, σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς του δήμου Λαρισαίων (π.χ. προμήθειας γάλακτος εργαζομένων) οι οποίοι έγιναν κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έλλειψη ενδιαφέροντος από τις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην καθυστέρηση που σημειώνεται στην εξόφληση της δαπάνης, λόγω των προβλεπόμενων διαδικασιών, από την πλευρά του δήμου με αποτέλεσμα οι εταιρίες να μην εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής, παρότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες.

Ακούγεται παράδοξο, αλλά απηχεί κατά πως φαίνεται και την κατάσταση της οικονομίας, όπως επισημάνθηκε χθες και από δημοτικούς συμβούλους ενώ προσφέρεται έργο σε γαλακτοβιομηχανίες, με εξασφαλισμένες πιστώσεις, αυτές να επιλέγουν τους διαγωνισμούς εκείνους από τους οποίους θα εξοφληθούν άμεσα, χωρίς δηλαδή καθυστερήσεις.

Να σημειωθεί πως το όλο θέμα μεταφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού, όπως διευκρίνιζαν υπηρεσιακά στελέχη, από το νόμο προβλέπεται ότι μετά από δυο άγονους διαγωνισμούς απαιτείται απόφαση του συμβουλίου για εξουσιοδότηση του δημάρχου να χειρισθεί το θέμα και να αρθεί το αδιέξοδο.

Πηγή: www.thessalianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης