Σε εκτεταμένους ελέγχους προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι έλεγχοι έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιατρεία, οδοντιατρεία και οδοντοτεχνικά εργαστήρια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους στην Αθήνα, την Αγία Παρασκευή, το Μαρούσι, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Δημήτριο, τη Νίκαια, τον Άλιμο και το Παλαιό Φάληρο, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας.

Οι παραβάσεις, αφορούν:

• Σε ιατρείο νευρολόγου στο κέντρο της Αθήνα, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) και του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και ειδικότερα η μη επίδειξη του Βιβλίου Επίσκεψης Ασθενών και η μη ορθή τήρηση και ενημέρωση του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων.
• Σε ιατρείο ωτορινολαρυγγολόγου στην Αθήνα διαπιστώθηκε ότι γαστρεντερολόγος, που παρείχε ιατρικές υπηρεσίες στο συγκεκριμένο χώρο, δεν τηρούσε κανένα φορολογικό Βιβλίο ή στοιχείο κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκαν:

• Σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο και Άλιμο, παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα μη καταχώρηση υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
• Σε εστιατόριο στον Άλιμο, φορολογικές παραβάσεις και συγκεκριμένα η μη έκδοση έξι αποδείξεων λιανικής πώλησης.
• Σε ψητοπωλείο στην Αθήνα, η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης.
• Σε εστιατόριο στο Μαρούσι, η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης.
Για τις περιπτώσεις που σχηματίσθηκαν δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης