Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, παράλληλα, στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στα Χανιά.

Το 37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου συμμετείχε στο εν λόγω φεστιφάλ. Οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου δημιούργησαν μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων χρησιμοποιώντας μοντέλα και σκηνικά που έφτιαξαν οι ίδιοι με πραγματικά υλικά. Έφτιαξαν τη δική τους ιστορία, με τους δικούς τους πρωταγωνιστές και το δικό τους σενάριο. Η επεξεργασία του ψηφιακού υλικού έγινε στο σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρησιμοποιώντας τα ελεύθερα λογισμικά Ubuntu LTSP, Open Shot Video Editor και KolourPaint.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και της Θεατρικής Αγωγής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Βασιλάκη Σπύρο και Μακάκη Κώστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης