Δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις ενάντια στη λιτότητα έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης οι πολίτες της Κρήτης. Από τη μία άκρη του νησιού, έως την άλλη, οι Κρητικοί διαδήλωσαν, ζητώντας την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο και τις καταστροφικές του -σύμφωνα με τους διοργανωτές- συνέπειες.

Ηράκλειο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο, εκατοντάδες Ηρακλειώτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας. 

Τραγουδώντας «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και με συνθήματα όπως «Μέρκελ go home» και «Πολιορκημένοι αλλά ελεύθεροι», ζήτησαν να μπει τέλος στην επιβαλλόμενη από τους δανειστές πολιτική, ενώ παράλληλα εξέφρασαν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, που αυτή την ώρα δίνει κρίσιμη μάχη στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χανιά

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην πλατεία Αγοράς των Χανίων, αψηφώντας την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της πόλης, εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων, αλλά και εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, βγήκαν στον δρόμο, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς τις «τοξικές» συνέπειες του μνημονίου.

Ρέθυμνο

Στους δρόμους βγήκαν το απόγευμα της Τετάρτης και οι πολίτες του Ρεθύμνου. Με κεντρικό  σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς» συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο και λίγο αργότερα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Λασίθι

Συγκεντρώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στον νομό δεν πτόησαν τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσω των social media.

Με πληροφορίες από τα candianews.gr, cretalive.gr, zarpa.gr, rethnea.gr, anatolh.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης