Ο εκδότης έφυγε πρώτος, εγκαταλείποντας τα πάτρια εδάφη χάριν μιας ασφαλούς διαβίωσης σε προάστιο της Ζυρίχης. Είναι φανερό ότι αισθανόταν άβολα μετά το διπλό σκάνδαλο των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και του dvd Τσέκου – Ζαχόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απλοί υπολογισμοί -ήταν πάντοτε καλός στα οικονομικά- τον έπεισαν ότι η διαβίωση εκτός Ελλάδας θα του κόστιζε κάτι λιγότερο από την κουστωδία μπράβων, αυτοκινήτων και μηχανών που τον συνόδευαν καθημερινά. Γινόταν πλέον φανερό ότι με την παραμονή του στην Ελλάδα διακινδύνευε πολλά πράγματα, κεκτημένα και μη, πέραν των γνωστών παρατράγουδων της δημόσιας διαπόμπευσης με κράξιμο ή γιαούρτωμα.

Αιφνιδιάζοντας ακόμα και το στενότερο περιβάλλον του, εγκατέλειψε νύκτωρ την Αθήνα για να εγκατασταθεί οικογενειακώς, με τη σύζυγό του Βασιλική Παναγιωτοπούλου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, στο πολυτελές Kilchberg, έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της Ζυρίχης. Ήταν τουλάχιστον ήσυχος ότι εκεί δεν θα μπορούσαν να τον ανακαλύψουν όσοι δεν ήθελε να συναντήσει ποτέ στη ζωή του.

Προφανώς, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ποιους έπρεπε να φοβάται και για ποιον λόγο. Άλλο πράγμα η άνεση της χαλαρής κουβέντας με ξανθές στα τηλεοπτικά στούντιο και άλλο η καθημερινότητα με τα προβλήματα που συνεπάγεται όταν έχεις χρεωθεί πανελληνίως τον τίτλο του κομιστή και το κακό συναπάντημα με θυμωμένους τύπους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί λοιπόν στο πολυτελές καταφύγιό του, ατυχώς για εκείνον, τον εντοπίσαμε εμείς! Η διαπίστωση ότι ακόμα και στη χώρα της απόλυτης ασφάλειας επέλεξε ένα κλειστό πολυτελές συγκρότημα-φρούριο σε περιφραγμένο κτήμα αρκετών στρεμμάτων με ιδιωτικό δρόμο, ούτως ώστε η πρόσβαση ανεπιθύμητων προσώπων να καθίσταται αδύνατη, δεν ήταν έκπληξη. Άλλωστε είναι γνωστό στους παροικούντες ότι διακατέχεται από απίστευτες εμμονές και φοβίες.

Μία απλή έρευνα στο δημοτικό αρχείο του Kilchberg ήταν αρκετή για να τον εντοπίσουμε, υπό την προϋπόθεση ότι, εκτός από τύχη, θα διαθέταμε και τα απαραίτητα αποθέματα υπομονής.

Γνωστός επιχειρηματίας, προσπαθώντας να νοικιάσει σπίτι στη συγκεκριμένη πόλη, έπεσε έκπληκτος πάνω στο όνομα -και όχι μόνον- της Βασιλικής Παναγιωτοπούλου.

Τα πολυτελή συγκροτήματα σε προάστιο της Ζυρίχης

Panagiotopoulou Vasiliki
________________________________________
Im Broelberg 22
8802 Kilchberg ZH
Öffnungszeiten
• Route berechnen
• Teilen
• Drucken

Όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, επειδή στη… γειτονική Ελβετία όλα είναι φανερά, εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους μπορεί να έχει πρόσβαση μόνον ο καταθέτης.

Με τη σύζυγό του ΒασιλικήΟ δήθεν αντιμνημονιακός Θέμος Αναστασιάδης κατάλαβε νωρίς ότι οι δημοσιογραφικές κορώνες απευθύνονται μόνο στον λαουτζίκο, ο οποίος εισπράττει αποκλειστικά τη φτωχοποίηση από τις επιταγές της τρόικας. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι το αλέγρο ταμπεραμέντο του δεν θα μπορούσε να υποφέρει όσα περίτεχνα προτείνει κάθε εβδομάδα μέσα από την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στους αναγνώστες. Διαφορετική η θεωρία από την πράξη.

Γιατί δεν θα περίμενε, φυσικά, να ψωνίσει με τα κουπόνια του super market, που μοιράζει αφειδώς από την εφημερίδα του, για το Weekend στη Ζυρίχη, όταν η διαμονή μίας οικογένειας εκεί, κάτω από τις συνθήκες που διαπιστώσαμε, κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ μηνιαίως.

Η αυτοεξόριστη πλέον Βασιλική, όταν δεν συνοδεύει τα παιδιά στο αγγλόφωνο σχολείο, σπάει τη Πλούσια θέα από το προάστιο της Ζυρίχηςμονοτονία της καθημερινότητας με τα μπαστούνια περιπάτου, απολαμβάνοντας το τοπίο στην περίφημη λίμνη της Ζυρίχης, ενώ ο Θέμος ακολουθεί πιο δύσκολο πρόγραμμα, αναγκασμένος να πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο, για τις ανάγκες των εκπομπών και της έκδοσης. Ακόμα και οι πλέον χλιδάτες επιλογές έχουν κόστος.

Πολυτελή εστιατόρια, μπαράκια για όλα τα γούστα, εκπληκτικό τοπίο, μαρίνες, γρήγορα σκάφη και, φυσικά, οτιδήποτε άλλο συνθέτει τη ζωή ενός νεόπλουτου Έλληνα εκδότη, ο οποίος οφείλει σεβόμενος τον εαυτό του να τηρεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Μια άνετη ζωή αναμφισβήτητα, μακριά από τις αγωνίες των κοινών θνητών για την επιβίωση, την ανασφάλεια και τους κινδύνους που συνεπάγεται η συσσώρευση πλούτου, κατάμαυρης προέλευσης, από άγνωστες πηγές. Είναι αλήθεια ότι το περιβάλλον της Ελβετίας ξεπλένει πολλά και αφήνει μόνον όσα πρέπει να παραμένουν με ασφάλεια στο θησαυροφυλάκιο της διπλανής τράπεζας.

Ποιος νοιάζεται τώρα τι έγινε τότε. Άλλωστε, για τους άχαρους χώρους της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων με τη Δικαιοσύνη, υπάρχει πληθώρα νομικών συμβούλων οι οποίοι θα έσπευδαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αντί πινακίου δημοσιότητας. Στη Ζυρίχη η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει πέραση. Είναι σχεδόν μη αναγνωρίσιμη…

Η σύζυγός του απολαμβάνει τον περίπατο στη Ζυρίχη

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου στον πρωϊνό της περίπατο μακριά από το νέφος της Αθήνας

Μετά τον Γερμανό νομπελίστα συγγραφέα Thomas Mann και τον Ελβετό Conrad Ferdinand Meyer είναι ίσως ο… διασημότερος κάτοικος αυτής της πόλης για διαφορετικούς λόγους, εν αγνοία φυσικά των Ελβετών γειτόνων του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης