Το κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, μετά την κυριακάτικη λειτουργία στον ναό του Αγίου Δημητρίου, ήταν επικεντρωμένο στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και στην ενδεχόμενη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε την ελληνικότητα της Μακεδονίας με αναφορές του στην ιστορική συνέχεια της περιοχής και τόνισε την ανάγκη κλήρος και λαός να παλέψουν για να αποτραπεί η χρήση του όρου, στο όνομα του γειτονικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρισε την ηγεσία και τους πολίτες της ΠΓΔΜ ως αγνώμονες, με την αιτιολογία ότι παρά τη βοήθεια, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, που έλαβαν από την Ελλάδα, εξακολουθούν να επιμένουν σε ανιστόρητες και επικίνδυνες διεκδικήσεις.

Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο κ. Άνθιμος, γνωστοποίησε στον κόσμο που βρίσκεται στον ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, ότι ενδέχεται να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 14:00 για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Μετά τη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων, ο μητροπολίτης προέτρεψε τον κόσμο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και πρόσθεσε ότι εάν μπορέσει, θα είναι και ο ίδιος εκεί, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε πει ότι θα ακολουθήσει την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, το εκκλησίασμα έψαλε μέσα στον Ιερό Νεό τον Εθνικό Ύμνο.

Το «παρόν» στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Πηγή: Thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης