«Ιθύνοντα νου» του όλου σχεδίου της διακίνησης του βρόμικου χρήματος χαρακτήρισε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος τονίζοντας πως ο πρώην υπουργός συμπεριφέρθηκε ως εγκληματίας του «λευκού κολάρου». Ενώ σε άλλο σημείο δεν παρέλειψε να πει πως παρολίγο να ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα για τον εισαγγελέα, το ύψος των χρημάτων που δαπανούσε ο πρώην υπουργός ξοδεύοντας μόνο μέσα σε μια ημέρα ένα δισεκατομμύριο τετρακόσια εκατομμύρια δραχμές για αγορές οριζόντιας ιδιοκτησίας στην Κηφισίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε ένα μήνα όπως είπε ο εν ενεργεία τότε υπουργός αγόρασε πέντε ακίνητα δαπανώντας ένα δισεκατομμύριο εννιακόσια σαράντα εκατομμύρια δραχμές.

«Ψεύδεσαι ασύστολα δεν έχω καμία σχέση με αυτές τις αγορές» ήταν η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Δεν είναι πολιτικό γραφείο εδώ ήταν το σχόλιο κάποιον πολιτών που είχαν έρθει στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν τη δίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο εισαγγελέας διατύπωσε το ερώτημα που ευλόγως δημιουργείται «πόθεν ο πακτωλός αυτών των χρημάτων, από πού προέρχονται» και κατέληξε.

«Ακόμη και αυτό το στοιχείο αρκεί για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί δια βίου στη φυλακή και ελπίζω να είναι αυτή η απόφαση του δικαστηρίου σας» συμπλήρωσε.

Στο σημείο αυτό το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα επιδοκιμάζοντας όσα είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Δεν είναι θέατρο εδώ» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενος στο ακροατήριο και νωρίτερα πάντως είχε δημιουργηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και του εισαγγελέα όταν ο κος Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε την ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση Λαμπράκη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος απάντησε «γίνεστε υβριστής τι δουλειά έχουν εδώ οι δολοφόνοι του Λαμπράκη, με παρομοιάζεται με τον δολοφόνο του Λαμπράκη;».

Η δίκη διεκόπη για αύριο οπότε και θα αρχίσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Διαβάστε επίσης:

Ο “βοσκός” φυλούσε τις μίζες
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 10:55

Ένοχοι…, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 12:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης