Μετά τα υποβρύχια, σειρά παίρνουν τα αντιαρματικά ΚΟΡΝΕΤ-Ε, μια σύμβαση που φέρεται να προσέφερε ως «μίζα» περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την ποινική δίωξη που άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, η δικογραφία αυτή περνά στα χέρια των ανακριτών διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορου Μάρκου..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται να καλέσουν σε απολογία τον ήδη προφυλακισμένο πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα και τον αντιπρόσωπο της εταιρίας ΚΒΡ Κωνσταντίνο Δαφέρμο.

Οι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περι καταχραστών του δημοσίου που προβλέπει ακόμη και ισόβια καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Καθοριστική για την πορεία της έρευνας ήταν η αποκαλυπτική ομολογία του κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βελνηκεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, φέρονται να διακινήθηκαν 3 εκ. δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνολικό κόστος σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκ. δολάρια. Ο Αντώνης Κάντας, έχει ισχυριστεί πως έλαβε από τον συγκατηγορούμενο του επιχειρηματία παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε «μίζα»3 εκ. ευρώ. Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3% εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Α. Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης