Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών φαίνεται πως ακολουθεί το υπουργείο Υγείας.

Την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη και -ένεκα της οικονομικής κρίσης- βρίσκονται αντιμέτωποι με την έλλειψη φαρμάκων και την ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας, υπάρχουν τρανές εξαιρέσεις που αποδεικνύουν ότι, αν έχεις τους «κατάλληλους» φίλους, ακόμη και σήμερα μπορείς να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια.

Μία από αυτές τις «εξαιρέσεις» φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, να αποτελεί και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», κ. Φώτιος Βάββας, ο οποίος όπως προκύπτει από ρεπορτάζ έχει διοριστεί παράνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Από υπάλληλος… Διοικητής

Η πρώτη επαφή του κ. Βάββα (ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Πατρών ως Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής), με το περιφερειακό νοσοκομείο Ιωαννίνων χρονολογείται στο 1997, όταν πρωτοδιορίστηκε ως πληροφορικός.

Δείτε το ΦΕΚ

Η θητεία του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν μακρά –και μάλλον επιτυχημένη- καθώς ο εν λόγω υπάλληλος υπηρέτησε και ως Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής και Οργάνωσης, μέχρι τουλάχιστον το 2004 όπου η συνεργασία του με το «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» λύθηκε.

Όπως αναφέρεται άλλωστε στο ΦΕΚ 163 της 15ης Ιουλίου 2004 «Με την υπ’ αριθμ. 11819/1.7.2004 πράξη του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» διαπιστώνεται η αυτοδίκαια λύση της υπαλληλικής σχέσης από την υπηρεσία από 17.6.2004, ημερομηνία υποβολής της δεύτερης αίτησης παραίτησης, του Βάββα Φωτίου, μόνιμου υπάλληλου του κλάδου ΠΕ’ Πληροφορικής του Νοσοκομείου με Γ’ Βαθμό και 4ο Μ.Κ. λόγω παραίτησης».

Δείτε το ΦΕΚ

Η διακοπή ωστόσο της συνεργασίας του με το νοσοκομείο, δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε τον Μάρτιο του 2010 να επιστρέψει ως υποδιοικητής και από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και σήμερα να υπηρετεί στο «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ως διοικητής.

Ο διορισμός του όμως είναι παράνομος, καθώς αντίκεινται στον Νόμο 3627/2007, ο οποίος ορίζει ότι «δε δύναται να κατέχει θέση Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου, όποιος είχε ή έχει εργαστεί ή υπηρετήσει στο Νοσοκομείο αυτό».

Δείτε τον Νόμο

«Κάτι είχα ακούσει»

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει ωστόσο το γεγονός ότι όταν η zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Βάββα, εκείνος ανέφερε ότι επειδή κάτι είχε ακούσει σχετικά με τον Νόμο 3627/2007, όταν διορίστηκε το 2010 ως Διοικητής απευθύνθηκε στον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ο οποίος, όπως λέει, τον διαβεβαίωσε ότι… «το θέμα του έχει λυθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης