Στη σύλληψη του δημάρχου Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκου και στην προσαγωγή πέντε αντιδημάρχων, αλλά και δύο προέδρων τοπικών συλλόγων προχώρησαν οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων στον σταθμό διοδίων της Μαλακάσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον του κ. Οικονομάκου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών, φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη στο Δημαρχείο του Ωρωπού έχουν συγκεντρωθεί πολίτες και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους έπειτα από την εξέλιξη αυτή.

Σε δηλώσεις του στο zougla.gr o επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου, κ. Κώστας Λίτσας, ανέφερε ότι πολίτες και αιρετοί βρίσκονται στο κτήριο της Γενικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής. Όπως είπε, αναμένεται να διοργανωθεί συγκέντρωση συμπαράστασης είτε έξω από την αστυνομία είτε έξω από το κτήριο της παλαιάς σχολής Ευελπίδων σε περίπτωση που τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ο δήμος Ωρωπού ανακοίνωσε ότι το Δημαρχείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό «σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για τη σύλληψη-δίωξη των εκλεγμένων αιρετών οργάνων του δήμου καθώς και δημοτών του, οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο για τον τόπο τους ενάντια στα διόδια», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά το βράδυ της Κυριακής η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, με τους πολίτες να βάζουν φωτιές σε κουβούκλιο του σταθμού, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στις τιμές των διοδίων.

Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού την περασμένη Παρασκευή. Εκατοντάδες πολίτες, μεταξύ άλλων και μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», συγκεντρώθηκαν χθες στα διόδια της Μαλακάσας, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Ο δήμαρχος Ωρωπού καταδίκασε, πάντως, τις ενέργειες αυτές και απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Νύχτα επεισοδίων

Εκτός ελέγχου βγήκε χθες η κατάσταση στα διόδια που βρίσκονται στον κόμβο της Μαλακάσας, καθώς έξαλλοι πολίτες έβαλαν φωτιά σε κουβούκλιο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις στο προβλεπόμενο αντίτιμο διέλευσης.

Περίπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και κάτοικοι του Ωρωπού, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο σημείο και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κάποια στιγμή, ορισμένοι εξ αυτών όρμησαν σε κουβούκλιο των διοδίων και, αφού έβγαλαν την υπάλληλο από μέσα, έβαλαν φωτιά στην ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή.

Εκτιμάται πως με τις νέες αυξήσεις το κόστος των διοδίων για κάποιον ο οποίος επιθυμεί να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από την Αθήνα, ανεβαίνει στα 56,10 ευρώ από 44,3 ευρώ.

Οδηγοί κόρναραν συνεχώς, περνώντας από το σημείο, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Η ατμόσφαιρα μύριζε… μπαρούτι από την αρχή και παρέπεμπε σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί, καθώς υπήρχε συσσωρευμένη οργή ύστερα από την εφαρμογή ενός ακόμη αντιλαϊκού μέτρου, που πλήττει εκ νέου τα ήδη επιβαρυμένα ελληνικά νοικοκυριά. Λόγω της φωτιάς στον κόμβο της Μαλακάσας, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για αρκετή ώρα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ για περίπου 10 λεπτά η διέλευση των οχημάτων γινόταν χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου αντιτίμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης