Η διαδικασία για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για τη ΝΕΡΙΤ παγώνει με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες πως ο διαγωνισμός για τους συμμετέχοντες εκτός ΑΣΕΠ θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές.

Κι αυτό διότι η κυβέρνηση απεύχεται τις φωνές για παρεμβάσεις ημετέρων, καθώς στη διαδικασία υπάρχει και η προφορική συνέντευξη.

Η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση, ενώ όλες οι προκηρύξεις των διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ θα συνεχιστούν κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Σίμο Κεδίκογλου οι αρμοδιότητες για τη ΝΕΡΙΤ

Οι αρμοδιότητες του νέου φορέα αναμένεται να μεταβιβαστούν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, που θα αντικαταστήσει τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών.

Χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία –σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τα πιστωτικά ιδρύματα- ενόψει της επικείμενης έναρξης εκπομπής της ΝΕΡΙΤ στις 5 Μαΐου.

Με βάση αυτή την τροπολογία, στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε., που ήδη έχουν μεταβιβαστεί στο ελληνικό δημόσιο και είναι απαραίτητα για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος.

Τα περιουσιακά στοιχεία είναι το ραδιομέγαρο και οι εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή, επί της Λ. Μεσογείων 43, μαζί με τα συστατικά, τα παραρτήματα και το σύνολο των κινητών στοιχείων εντός του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του οπτικοακουστικού, εντύπου και φωτογραφικού αρχείου. Επίσης, το ακίνητο στον δήμο Ιλίου, επί της οδού Ραδιοφωνίας, απ’ όπου εξέπεμψε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός, όπως και τα 45 κέντρα εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος ανά την επικράτεια μαζί με τον εξοπλισμό τους.

Η τροπολογία, που αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, περιλαμβάνει επίσης πρόβλεψη σχετικά με το προσωπικό της καταργηθείσης ΕΡΤ Α.Ε. που απασχολείται ή θα απασχοληθεί από τον Ειδικό Διαχειριστή. Επιπλέον, ορίζεται ότι το έργο της ειδικής διαχείρισης πρέπει να ολοκληρωθεί εντός διετίας από την έναρξη ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία διορίσθηκε ο Ειδικός Διαχειριστής και καθορίστηκαν τα συναφή θέματα, δηλαδή από τις 11/6/2013.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης