Σε δράση πιλοτικής καταγραφής αστέγων, συμμετέχει ο δήμος Ηρακλείου, ανάμεσα σε συνολικά έξι δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Ν. Ιωνία, Τρίκαλα, Ηράκλειο).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η πιλοτική καταγραφή πραγματοποιείται από το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου «Δημιουργία Εργαλείων και Ορισμός Διαδικασιών για την καταγραφή των Αστέγων» που υλοποιεί το υπουργείο, με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και καταγραφής του πληθυσμού των αστέγων που διαβιούν στον δρόμο και εξυπηρετούνται από δομές παροχής υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιλοτική καταγραφή θα γίνει με βάση τη μεθοδολογία που έχει επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας του έργου σε εθνικό επίπεδο, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Πάντειου Πανεπιστημίου και τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο τρόπος διενέργειας της καταγραφής θα είναι με συνέντευξη, όπου τα στοιχεία θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά σε εφαρμογή, μέσω τηλεφωνικής συσκευής και θα αποστέλλονται απευθείας στην ΗΔΙΚΑ.

Σε τοπικό επίπεδο, η καταγραφή των αστέγων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, σε συνεργασία με 60 εθελοντές και φορείς πρόνοιας της περιοχής.

«Ο δήμος Ηρακλείου, ως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας μας, αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και σεβασμό το πρόβλημα των αστέγων συμπολιτών μας, υλοποιώντας συστηματικές παρεμβάσεις για την κοινωνική τους επανένταξη» τονίζει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Μαρία Καναβάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης