Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πρώην ανώτατο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης με το οποίο συνομίλησε το zougla.gr απέκλεισε από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη που βρέθηκε νεκρή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, λίγα μέτρα από τον τάφο φιλικού της προσώπου, να έχει δολοφονηθεί από άτομο που σχετίζεται με υποθέσεις που χειριζόταν στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο συμπέρασμα φέρονται να καταλήγουν και τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την  υπόθεση. Η εξήγηση που δόθηκε στο zougla.gr από καλά ενημερωμένες πηγές είναι η εξής: Η γυναίκα ήταν ελεγκτής φορολογικών δηλώσεων και από τα χέρια της έχουν περάσει όχι δεκάδες, ούτε εκατοντάδες αλλά χιλιάδες υποθέσεις. Ως εκ τούτου εκτελούσε καθαρά γραφειοκρατική δουλειά και εξ’ όσων προκύπτει από τον πρώτο κύκλο ανακρίσεων στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά δεν υπήρξε στο παρελθόν κάποια προστριβή, υπόθεση, ανωμαλία η οποία θα οδηγούσε σε συμπέρασμα ότι η δολοφονία της σχετίζεται με φορολογική υπόθεση. 

Αυτά σε πρώτη φάση. Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται καταρχήν στο στενό περιβάλλον και αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό ανάλογων περιπτώσεων οφείλεται σε κάποια προστριβή ή διαφωνία με άτομα του στενού κύκλου του θύματος. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η δολοφονία έλαβε χώρα στο νεκροταφείο, λίγα μέτρα από τον τάφο φιλικού της προσώπου που είχε πρόσφατα καταλήξει. Ο δολοφόνος χρησιμοποίησε μαχαίρι που επιτείνει την υποψία ότι πρόκειται για έγκλημα εκδίκησης.

Πάντως, ένα ακόμη σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι να πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, καθώς δεν βρέθηκαν η τσάντα και το κινητό του θύματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο – ντοκουμέντο οι τελευταίες στιγμές της 32χρονης:

Τις τελευταίες στιγμές της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται η νεαρή κοπέλα να περπατάει στον δρόμο και να κατευθύνεται προς το Β΄Κοιμητήριο όπου λίγη ώρα αργότερα βρήκε τραγικό θάνατο.

Δέχθηκε 14 μαχαιριές

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης διαπίστωσε ότι η άτυχη 32χρονη είχε δεχθεί τελικά 14 μαχαιριές!

Ειδικότερα, ο κ. Μπουζιάνης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι η κοπέλα έφερε 14 τραύματα από μαχαίρι στον θώρακα, μπροστά αλλά και πίσω, τα οποία ήταν θανατηφόρα και της είχαν τρυπήσει την καρδιά και τους πνεύμονες. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι η κοπέλα έφερε αμυντικό τραύμα, εσωτερικά στο δεξί της χέρι.

Πατέρας θύματος: Ήταν σχεδιασμένη η δολοφονία 

Ο πατέρας του θύματος μιλώντας στον Ant1 έκανε λόγο για σχεδιασμένη δολοφονία, από κάποιον που είχε πάει εκεί με σκοπό να δολοφονήσει την κοπέλα. Την μαχαίρωσε πισώπλατα, είπε ο ίδιος και επέμεινε στο ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν όλες οι υποθέσεις που χειριζόταν ως ελεγκτής η 32χρονη κόρη του.

Έπρεπε να την προστατεύουν, είπε ακόμα, προσθέτοντας πως αν ήξερε πως το παιδί του χειριζόταν κάποια «περίεργη» υπόθεση, δεν θα την άφηνε από τα μάτια του.

Όπως είπε, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο δολοφόνος κυνήγησε την κοπέλα απέξω μέσα στο νεκροταφείο, ούτε πώς διέφυγε μετά, αλλά, τόνισε πως πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, σε ώρα με μεγάλη κίνηση και άρα δεν δικαιολογείται κανένα «σκοτεινό σημείο» στην υπόθεση.

Ο ιερέας που βρήκε την 32χρονη: Είπε «βοήθεια» και ξεψύχησε

Στις τελευταίες στιγμές της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών στα Πατήσια, αναφέρθηκε ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες.

Όπως είπε, ένα παλικάρι βρήκε πρώτο την κοπέλα, που προσπάθησε να καθίσει σε ένα τάφο, όμως όντας πολύ αδύναμη από τις μαχαιριές, έπεσε κάτω. «Όταν πήγα εγώ εκεί της λέω “Θοδώρα τι κάνεις;”», είπε ο πατέρας Θεόδωρος και στο σημείο αυτό ξεψύχησε. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια»…

Ο ιερέας δήλωσε ακόμα πως γνώριζε την 32χρονη Θεοδώρα Ζέμπερη καθώς εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο. Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για τα όσα αισθανόταν. Πράγματι, λίγο αργότερα που την ξανασυνάντησε, του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε δει ψυχίατρο. Έκτοτε ερχόταν τακτικά στο νεκροταφείο, είπε, αλλά δεν είχε τύχει να ξανασυζητήσουν σχετικά.

Όπως ενημέρωσε ο ιερέας, την ώρα της δολοφονίας, γύρω στις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης, στο νεκροταφείο βρίσκονταν 4-5 άτομα, όλα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Επίσης είπε πως από μπροστά, ο τοίχος της περίφραξης του νεκροταφείου είναι ψηλός, προς τα πίσω όμως η μάντρα χαμηλώνει και από τα σύρματα μπορεί πιο εύκολα να μπει και να βγει κάποιος.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 32χρονη βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κοπέλα φέρεται να δέχθηκε μαχαιριές από τον δολοφόνο της, ενώ προσπάθησε αρχικά να διαφύγει. Ο δράστης ωστόσο φέρεται να την κυνήγησε προκειμένου να της καταφέρει το μοιραίο χτύπημα.

Η 32χρονη Δώρα επισκεπτόταν συχνά τον τάφο οικείου της προσώπου που είχε αποβιώσει στις Αρχές Οκτωβρίου. Η άτυχη γυναίκα, μετά την επίθεση, σύρθηκε για 15 περίπου μέτρα ωστόσο ο δράστης την κυνήγησε και την μαχαίρωσε ξανά.

Πιτσιλής: Είμαστε συγκλονισμένοι από τη δολοφονία της Θ. Ζάμπερη

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας, Θεοδώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος» δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σχετικά με τη δολοφονία της υπαλλήλου της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Πιτσιλής εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης