Με καθυστέρηση έξι μηνών αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών η καταβολή του ενιαίου επιδόματος τέκνων – ύψους 40 ευρώ τον μήνα – και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ σε περίπου 400.000 οικογένειες.

Η υποβολή των αιτήσεων λήψης του επιδόματος αναμένεται να αρχίσει την Τετάρτη 15Μαΐου. Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, το επίδομα των 40 ευρώ τον μήνα ανά παιδί θα καταβάλλεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, κλιμακωτά και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Το επίδομα για πρώτη φορά θα καταβληθεί και σε οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση, η οποία θα συνοδεύεται κι από ένα καινούργιο έγγραφο, το Α21, όπου θα συμπληρώνουν τα στοιχεία των παιδιών τους.

Αρμόδια όργανα για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι οι κατά τόπους ανταποκριτές του Οργανισμού Γεωργικών Ασαφαλίσεων ή και υπάλληλοι του δήμου που ορίζονται για τον σκοπό αυτό από τον δήμαρχο.

Στη συνέχεια θα γίνεται εκκαθάριση από το ΚΕΠΥΟ στον ΟΓΑ και ο Οργανισμός με τη σειρά του θα πιστώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση προβλέπει ότι:

– το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου

– η καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με τα επιδόματα του δεύτερου τριμήνου την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού

– το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης