Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας κατά των μέτρων και καίγοντας σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις μπροστά από τη Βουλή:

Πολίτες καίνε σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πανό και συνθήματα διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος
 
Στο Σύνταγμα και η Ελένη Λουκά η οποία κρατάει μια εικόνα στα χέρια

Άρχισε το σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης από τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, το οποίο θα κορυφωθεί τις επόμενες ώρες με την αναμενόμενη κόντρα μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο και το 4ο Μνημόνιο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για σήμερα αργά το βράδυ, οπότε και ψηφίζεται το κυβερνητικό νομοθέτημα. Την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή στις 18.30 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ οργανώσει συγκέντρωση και πορεία προς της Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 19.00 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με το σύνθημα «δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», καλεί επίσης σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Τα τελευταία 24ωρα καλλιεργήθηκε έντονα ένα κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup της 22ας ΜαΐουΤα τελευταία 24ωρα καλλιεργήθηκε έντονα ένα κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup της 22ας Μαΐου, όσον αφορά στο ελληνικό χρέος. Όμως από το πρωί της Πέμπτης τα μηνύματα που έφτασαν στην Αθήνα από διάφορα κέντρα και πηγές καταδείκνυαν μια διαφορετική πραγματικότητα. Επί της ουσίας η ελληνική Βουλή ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο για τη λήψη νέων μέτρων και των λεγομένων αντιμέτρων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία βεβαιότητα για το εάν οι δανειστές είναι έτοιμοι να καταθέσουν ένα σαφές και ξεκάθαρο σχέδιο διαχείρισης του ελληνικού χρέους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες ημερομηνίες, όπως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ή ακόμη αργότερα ως προς τη δυνατότητα των δανειστών να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές την 22α Μαΐου αναμένεται η έκδοση μιας γενικόλογης ανακοίνωσης για το ελληνικό χρέοςΣύμφωνα με τους παρατηρητές την 22α Μαΐου αναμένεται η έκδοση μιας γενικόλογης ανακοίνωσης για το ελληνικό χρέος. Εκεί πολιτικοί και αναλυτές έχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Για τους μεν οι ανακοίνωση αυτή θα είναι αρκετή ώστε να ικανοποιήσει το ΔΝΤ προκειμένου να υπογράψει με την Ελλάδα το Μνημόνιο κατανόησης για να συνεχίσει να υφίσταται στο ελληνικό πρόγραμμα. Από αυτή την υπογραφή εξαρτάται όμως και η αποταμίευση της δόσης η οποία ως γνωστών θα καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας ως προς της διεθνείς της υποχρεώσεις ως τα τέλη Ιουλίου. Για τους άλλους το ΔΝΤ, δεν είναι ακόμη σε θέση να πιστεί από μια γενικόλογη και αόριστη ανακοίνωση κι ως εκ τούτου θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία των δανειστών για το ελληνικό χρέος. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι αμφίβολη η εκταμίευση της δόσης τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουνίου. Κάτι τέτοιο θα επέτεινε την αβεβαιότητα και άρα την ασφυξία της ελληνικής οικονομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης