Οργανωμένη επίθεση κατά μεταναστών σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε σπίτι όπου διαμένουν μετανάστες και βρίσκεται στα όρια Κερατσινίου – Περάματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τέσσερις Αιγύπτιους ψαράδες, φιλήσυχους ανθρώπους, που έζησαν ώρες φρίκης στα χέρια των αγνώστων, οι οποίοι σε ένα κρεσέντο ρατσιστικού παραληρήματος τους ξυλοκόπησαν άγρια. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και μία κοπέλα, με καλυμμένα τα πρόσωπα, εισέβαλε το πρωί στο σπίτι όπου διέμεναν οι αλλοδαποί και τους χτύπησε, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο «Τζάνειο» και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Φεύγοντας προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι.

Με κατάγματα στη γνάθο και το ρινικό οστό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο 28χρονος Αιγύπτιος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο 28χρονος Αιγύπτιος νοσηλεύεται στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ο νεαρός αλλοδαπός διεκομίσθη από το «Τζάνειο» Νοσοκομείο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, όπου έπειτα από την ολοκλήρωση των κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος τής κάτω γνάθου και των ρινικών του οστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης.

Τσιόδρας: «Εγκλήματα όπως αυτό, από ακραίες ομάδες, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας»

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση αυτή. Η οργανωμένη πολιτεία έχει επιληφθεί της υπόθεσης. Ήδη, η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις και οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίθεση στο Πέραμα και πρόσθεσε:

«Εγκλήματα όπως αυτό, από ακραίες ομάδες, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και δεν θα επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους περιστατικά να τους διαταράξουν».

Προσήχθησαν έξι ύποπτοι

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και προσήγαγε έξι άτομα, τα οποία είναι ύποπτα για τον ξυλοδαρμό των ψαράδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν σε μία πλατεία της περιοχής.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.


(Πηγή φωτό:tvxs)

Aναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Aκούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο δήμαρχος Περάματος, Π. Ζουμπούλης:

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων στην κάμερα της zougla.gr:

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης