Πέτρος Σιδερέας, Σωτήρης Σκουλούδης, Παναγιώτης Σαγκούρης, Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές μετά τη δημοσιοποίηση του αποκλειστικού video του zougla.gr στο οποίο καταγράφηκε το σημείο όπου «προσγειώθηκε» η κεφαλή της ρουκέτας της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», σχηματίζοντας κρατήρα διαμέτρου 25 εκατοστών, σε χωράφι στα βόρεια προάστια. Στόχος της επίθεσης που σημειώθηκε στις 12/01/2014 ήταν οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz.

Συνεργάτες μας ανέτρεξαν στην 20σέλιδη προκήρυξη της οργάνωσης και συγκεκριμένα στο εδάφιο όπου ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι αποσιωπήθηκε επίθεση με ρουκέτες στα γραφεία της γερμανικής εταιρείας στη Βαρυμπόμπη, σημειώνοντας παράλληλα πως το βλήμα ενδέχεται να βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων.

Αμέσως επισκεφθήκαμε το σημείο, κατόπιν υπόδειξης αυτόπτων μαρτύρων εντοπίσαμε τον κρατήρα σε οικοπεδικό χώρο και δημοσιοποιήσαμε όλο το ρεπορτάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απορίας άξιον είναι το γεγονός πως -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- η αστυνομία ειδοποιήθηκε εξαρχής από τους κατοίκους, ωστόσο το συμβάν ουδέποτε κοινοποιήθηκε και η είδηση παρέμεινε στο σκοτάδι. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς -όπως τονίζουν οι κάτοικοι- οι Αρχές πιάστηκαν στον ύπνο και αρκέστηκαν στο να αποδώσουν τον εκκωφαντικό θόρυβο, που ξεσήκωσε τον Γενάρη την ήσυχη γειτονιά της Βαρυμπόμπης, σε κάποιο σκασμένο λάστιχο.

Έκτοτε ουδείς ενδιαφέρθηκε και το γεγονός αποσιωπήθηκε ή αποκρύφθηκε. Με καθυστέρηση 30 ημερών, μονάδες του στρατού και της Αντιτρομοκρατικής απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τα υπολείμματα του βλήματος και τον… Αλέκο (σ.σ.: κάτοικος της περιοχής) ο οποίος έχει στην κατοχή του κομμάτι της ρουκέτας.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 12 Ιανουαρίου, λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ. Ο ίδιος μας ανέφερε ότι στο σημείο βρήκε έναν μακρύ πράσινο σωλήνα με τέσσερα πτερύγια. Aκόμη ένας κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ρεπόρτερ μας ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ ακούστηκε μία ισχυρή έκρηξη και κάλεσε την αστυνομία. Μέχρι στιγμής, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα εάν έχει εντοπιστεί ή όχι η ρουκέτα.

Πατήστε πάνω στον χάρτη για μεγέθυνση

Η Μercedes Benz στα Βόρεια Προάστια

Mαρτυρίες-ντοκουμέντο στο zougla.gr

Γιατί το «Ποντίκι» έκανε την πάπια

Στο 20σέλιδο κείμενο που έφθασε στα χέρια μας, έπειτα από τηλεφώνημα το μεσημέρι της Τρίτης στο zougla.gr, η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» κάνει αναφορά για τρεις επιθέσεις: στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, στις εγκαταστάσεις της Mercedes Benz Hellas και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι η επίθεση στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Mercedes Benz έμεινε κρυφή. Αίσθηση, παράλληλα, προκαλεί ότι η προκήρυξη είχε σταλεί στο «Ποντίκι» από την προηγουμένη. Προφανώς, οι υπεύθυνοι της εφημερίδας αποφάσισαν να αποσιωπήσουν το γεγονός -διαθέτουν site- για να ενισχύσουν την εφημερίδα που εκδίδεται κάθε Πέμπτη. Τη δημοσίευσαν όμως μετά την ανάρτηση στο zougla.gr ότι εστάλη προκήρυξη… φροντίζοντας από την προηγουμένη να ενημερώσουν τις Αρχές, οι οποίες επιδόθηκαν στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού, για την ανεύρεση της ρουκέτας που χάθηκε από αστοχία στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων της Mercedes Benz.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την προκήρυξη

Στο παρακάτω photogallery μπορείτε να δείτε επιπλέον φωτογραφίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης