Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Ασπρόπυργο «πέρασε» από το βόρειο τμήμα της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα. Η φωτιά, αν και είχε εκδηλωθεί εκτός της μονάδας, μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου στις 14.49, λόγω των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 50 μιλίων, που πνέουν στην περιοχή.

Ο πυροσβέστης Χρήστος Χαϊδάς, 28 ετών, έχασε τη ζωή του. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως τον είδαν να αισθάνεται δυσφορία, με τις πρώτες πληροφορίες να τον θέλουν νεκρό από αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, που εκτελούσε χρέη οδηγού του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο στις 15.30, όπου έγινε -σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου- προσπάθεια ανάνηψης, αλλά ήταν ήδη αργά. Ωστόσο, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία διαρρέει ότι ο θάνατός του μπορεί να προήλθε από ανεύρυσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, συμμετέχουν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Αυτή την ώρα (19.45) η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο στο πέρασμά της κατέκαψε έναν καταυλισμό Ρομά.

Η Τροχαία προληπτικά έχει διακόψει την κυκλοφορία στη Λ. Νάτο από το ύψος του Θριάσιου νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις μίας κατοίκου του καταυλισμού:

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης