Σε νέα συνέλευση καλεί σήμερα Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα στο Κηπάκι της Τσαμαδού στα Εξάρχεια, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχουν βρει κατάλυμα και καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και κάποιο καιρό έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες (οικογένειες με μικρά παιδιά) στο Πεδίον του Άρεως, χωρίς καμία βοήθεια και κοινωνική μέριμνα της πολιτείας. Ενώ ο αριθμός των προσφύγων στο πάρκο αυξάνεται συνεχώς, ως κόσμος της αλληλεγγύης, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών, προσπαθούμε να οργανώσουμε την δική μας έμπρακτη αλληλεγγύη.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, καθώς και τον αλληλέγγυο κόσμο αύριο Δευτερά στις 7 μ.μ. στο Κηπάκι της Τσαμαδού, στην οργανωτική συνέλευση αλληλεγγύης.

ΥΓ. Ως συνέλευση αλληλεγγύης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες οι οποίοι/-ες στηρίζουν τους πρόσφυγες, είτε με την παρουσία τους στην οργάνωση της αλληλεγγύης είτε προσφέρουν πράγματα για τους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η ίδια Πρωτοβουλία ανέφερε ότι «το κάλεσμα μέχρι τώρα γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και αγκαλιάστηκε από δεκάδες ανθρώπους, από τα Εξάρχεια και άλλες γειτονιές της Αθήνας»:

Από την πρώτη συνέλευση της αυτο-οργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, προέκυψαν ομάδες εργασίας για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών των προσφύγων,όσο και για τη διαρκή ενημέρωση για τις δράσεις αλληλεγγύης.

Καλούμε για την συμμετοχή ανθρώπων από κάθε γειτονιά της Αθήνας. Καλούμε για την στήριξη της προσπάθειας από συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και αυτο-οργανωμένες δομές υγείας.

Πώς και πού γίνεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης 

Η Πρωτοβουλία παραθέτει τη λίστα με τους χώρους όπου θα γίνεται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως, διευκρινίζοντας παράλληλα ποια είδη είναι αυτά.



Οι χώροι έχουν ως εξής:

-Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια
-Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος, Νέα Φιλαδέλφεια, Δευτέρα 27/7 από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.
-Κονσερβοκούτι, Ιπποκράτους 148 & Βατάτζη, Νεάπολη Εξαρχείων
-Φορμάικα, Κοράρη 5, Μοναστηράκι
-Lacandona, Ηπίτου 4, Σύνταγμα

Για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο μέσω Τwitter: ‪#‎pedion_areos‬ ‪#‎refugeesGr‬

Πηγή: left.gr
Πηγή φωτό: Eurokinissi / Tατιάνα Μπόλαρη και left.gr

Διαβάστε επίσης:
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ορισθεί χώρος για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων
Καμίνης: «Να μοιραστούν οι πρόσφυγες και σε άλλες περιοχές»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης