Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, Σωτήρης Σκουλούδης
 
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μαθητές από σχολεία της Αττικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα κενά, την τράπεζα θεμάτων, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Ομάδα μαθητών εκτόξευσε πέτρες, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με βομβίδες κρότου λάμψηςΌλα ξεκίνησαν όταν ομάδα μαθητών αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων (περίπου 1.500 άτομα) και εκτόξευσε πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του υπουργείου.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προχώρησαν και σε μία προσαγωγή.

Καθηγητές, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μπήκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους μαθητές, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός που προσήχθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 13.30 συγκεντρωμένοι πέταξαν εκ νέου πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Περίπου στις 13.50 τα περισσότερα μπλοκ των διαδηλωτών έφυγαν από το υπουργείο, ωστόσο περίπου 300 μαθητές παρέμεναν στον προαύλιο χώρο, με την αστυνομία να προβαίνει σε περιορισμένη χρήση χημικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης