Σε νευρολογική κλινική νοσοκομείου, στο οποίο υπηρετεί ο προσωπικός της γιατρός εισάγεται η κ. Ανθή Γαϊτάνου. Κάθε ώρα που περνάει οι επιπλοκές, εξαιτίας του εμβολίου που έκανε για να προστατευθεί από τον ιό της γρίπης H1N1, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στην υγεία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιβάλλον της δεν ανακοινώνει σε ποιο νοσοκομείο βρίσκεται, προκειμένου να αποφύγει την πολιορκία των Μ.Μ.Ε. Η Ανθή Γαϊτάνου ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες δόθηκε προτεραιότητα για να εμβολιαστούν τις πρώτες ημέρες για τον ιό Η1Ν1.

Η 62χρονη πήγε στο Λαϊκό νοσοκομείο, προκειμένου να εμβολιαστεί, έχοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά και τις γνωματεύσεις γιατρών που έδειχναν ό,τι πρόβλημα υγείας έχει καθώς και ποιες φαρμακευτικές αγωγές ακολουθεί.

Οι αρμόδιοι γιατροί τα ήλεγξαν, της έδωσαν το παραπεμπτικό και της είπαν ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα και μπορεί κανονικά να κάνει το εμβόλιο για τη γρίπη Η1Ν1. Όλα αυτά, χωρίς να τις κάνουν κάποιες περαιτέρω εξετάσεις, όπως μας αναφέρει η κα Γαϊτάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
/bestof/011209/parenergies part 1.flv

Μετά από δύο ημέρες από τον εμβολιασμό της γρίπης Η1Ν1, ξαφνικά άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα σπαστικότητας και έντονου τρόμου και να τραυλίζει. Αμέσως απευθύνθηκε στον ΕΟΦ, στο τηλέφωνο δηλαδή που αναγράφεται στο δελτίο εμβολιαζόμενου που αναφέρει χαρακτηριστικά : «Σε περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών επικοινωνήστε με τον ΕΟΦ στο 2109904034 ή ae@h1nivac.gr».

Όταν κάλεσε η κ. Γαϊτάνου, η κοπέλα που σήκωσε το τηλέφωνο της είπε ότι δεν είναι ο ΕΟΦ και δεν μπορούν να τη βοηθήσουν γιατί δε γνωρίζουν τι γίνεται σε περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό.

Αμέσως μετά τηλεφώνησε στο Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που είναι το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων όπου εκεί ο γιατρός που το σήκωσε της είπε ότι δεν είναι υπεύθυνοι αυτοί για λάθη άλλων γιατρών ή άλλων υπευθύνων και δεν μπορούν να επωμιστούν τέτοιες ευθύνες.

Στη συνέχεια κάλεσε στη γραμμή υγείας 1135 του Υπουργείου Υγείας και αφού τους είπε ότι έχει παρενέργειες, της είπαν ότι εκεί δεν έχουν γιατρούς και θα πρέπει να απευθυνθεί στον προσωπικό της γιατρό.

/bestof/011209/parenergies part 2.flv

Εμείς επικοινωνήσαμε με το σταθερό τηλέφωνο του Ε.Ο.Φ. όπως αναγράφεται στο δελτίου εμβολιαζόμενου έναντι πανδημίας γρίπης Η1Ν1 και μας είπαν ότι ανήκει στην εταιρεία που εισάγει το εμβόλιο στην Ελλάδα.

Ο τηλεφωνητής μας παρέπεμψε σε ένα κινητό τηλέφωνο που το σηκώνει μια γιατρός που ούτε καν έχει πάρει ειδικότητα που μας ενημερώνει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταγράψει τις παρενέργειες. Επίσης παραδέχτηκε ότι δεν είναι ο Ε.Ο.Φ. αλλά μία από τις δύο εταιρείες που εισάγουν ένα από τα δύο εμβόλια για τη γρίπη Η1Ν1 και δεν μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο.

Στη zougla.gr μίλησε και ο δικηγόρος της κ. Ανθής Γαϊτάνου, Κωνσταντίνος Καλλίγερος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης