Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας στους τέσσερις Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από τις αστυνομικές αρχές Διδυμοτείχου για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους το πρωί στον εισαγγελέα, οι τέσσερις -δύο από τους οποίους δήλωσαν δημοσιογράφοι- ισχυρίστηκαν άγνοια για την είσοδό τους σε απαγορευμένη ζώνη, ενώ υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή για επιτόπιο ρεπορτάζ, σχετικά με τη γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά που αγνοούνται από χθες το πρωί στον ποταμό Έβρο, μετά την ανατροπή βάρκας στην οποία επέβαιναν προσπαθώντας να εισέλθουν παρατύπως στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απολογία και την επιβολή της ποινής οι Τούρκοι υπήκοοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγιναν σχετικές συστάσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιβαρυντικό ποινικό μητρώο για κανέναν από τους τέσσερις.

Το χρονικό της σύλληψης

Η σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων υπηκόων έγινε χθες σε απαγορευμένη ζώνη στα σύνορα του Έβρου. 

Οι δύο δήλωσαν δημοσιογράφοι και οι άλλοι δύο ότι είναι φίλοι της οικογένειας των αγνοουμένων και συνόδευαν τους δημοσιογράφουςΟι τέσσερις Τούρκοι εντοπίστηκαν να κινούνται στην παρέμβρια περιοχή μεταξύ Σοφικού και Ρηγίου, και συνελήφθησαν καθώς δεν είχαν σχετική άδεια.
Οι δύο δήλωσαν δημοσιογράφοι και ισχυρίστηκαν ότι πέρασαν στο ελληνικό έδαφος για να καλύψουν δημοσιογραφικά την υπόθεση της μητέρας με τα τρία παιδιά τουρκικής υπηκοότητας που αγνοούνται μετά την ανατροπή βάρκας η οποία διέσχιζε τον ποταμό Έβρο με συνολικά εννέα επιβάτες.
Οι άλλοι δύο συλληφθέντες ανέφεραν ότι είναι φίλοι της οικογένειας των αγνοουμένων και συνόδευαν τους δημοσιογράφους.
Σε βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.
Αγνοείται για δεύτερη ημέρα η οικογένεια
Στο μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό μίας γυναίκας και τριών ανήλικων παιδιών τουρκικής υπηκοότητας, που αγνοούνται από χθες τα ξημερώματα στον ποταμό Έβρο.
Υπενθυμίζεται ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι αγνοούμενοι μαζί με άλλα πέντε άτομα ανετράπη. Οι έρευνες των κλιμακίων της αστυνομίας διεξάγονται στον ποταμό Έβρο, αλλά και στην ξηρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του Θουρίου.

Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι. Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία παιδιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης