Ανάστατοι ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές των νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, καθώς πολλαπλές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της χερσονήσου Κασσάνδρας.

Η ισχυρότερη είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 07.27 το πρωί. Αναφορές για μικρές υλικές ζημιές υπήρξαν στην περιοχή Νέα Σκιώνη. Πεσμένοι σοβάδες στους εξωτερικούς τοίχους παλαιών κατοικιών, μικρές ρωγμές σε μπαλκόνια και πτώσεις αντικειμένων στο πεζοδρόμιο ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του οικισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Εικόνες από τη Νέα Σκιώνη)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, κυρίως όμως σε τμήματα των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Δυτικά της χερσονήσου Κασσάνδρας το επίκεντρο του σεισμού των 5R

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 17 χλμ. δυτικά από το Παλιούρι. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 30 χλμ..

Χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 5R

Ο σεισμός των 5R έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο σε κατοίκους της Χαλκιδικής όσο και της Θεσσαλονίκης.

Χάρτης με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό των 5R

Πέντε λεπτά νωρίτερα, στις 07.22, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε 11 χλμ. νοτιοδυτικά του οικισμού Πολύχρονο. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χλμ.. Μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς των 5 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν άλλοι μικρότερης ισχύος.

Δείτε πως κατέγραψε τις σεισμικές δονήσεις ο σεισμογράφος που βρίσκεται εγκατεστημένος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Δείτε πως κατέγραψε τις σεισμικές δονήσεις ο σεισμογράφος που βρίσκεται εγκατεστημένος στη Λήμνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης