Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στη θαλάσσια περιοχή, 240χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας, 23χλμ νοτιοδυτικά της Μεθώνης και 30 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Πύλου. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 14:23 το μεσημέρι, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 34 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι από την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και το Ναύπλιο επικοινώνησαν με τη zougla.gr και ανέφεραν ότι η δόνηση έγινε αισθητή.



Μετασεισμικές δονήσεις

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 15:02 σημειώθηκε ασθενής μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δείτε πως κατέγραψε τις δονήσεις ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στην Πύλο.


Δείτε πως κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στην Πύλο.


Δείτε πως κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στην Τρίπολη.


Δείτε πως κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στην Ιθώμη, Μεσσηνίας.

 

Σε πραγματικό χρόνο οι σεισμικές δονήσεις
 

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε, μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ακόμα και τις μικρές σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται σε πραγματικό χρόνο.

Πατήστε εδώ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος – Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης