Στο 50% του συνολικού ποσού αναμένεται να φτάσει η αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, ενώ όπως φαίνεται από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η αναδρομική αποκατάσταση των αποδοχών τους θα γίνει σταδιακά.

Η επιστροφή των αναδρομικών για την περίοδο Αυγούστου 2012 – Ιουνίου 2014 αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2015Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, όπου οι ένστολοι θα δουν στους μισθούς τους να επιστρέφει το 50% των απωλειών που υπέστησαν τον Αύγουστο του 2012. Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει τις αντιδράσεις των ενστόλων αποφάσισε να καταβάλει τις αυξήσεις αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα ζητηθεί όσοι μετά τις αυξήσεις περάσουν τα εισοδηματικά όρια, να επιστρέψουν το κοινωνικό μέρισμα που τους δόθηκε από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστροφή των αναδρομικών για την περίοδο Αυγούστου 2012 – Ιουνίου 2014, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2015, αλλά πλέον θα γίνει σε ορίζοντα τριετίας, αν όχι πενταετίας.

Το προσχέδιο δεν αναφέρει αναλυτικά το σχέδιο «διόρθωσης» των μισθών των ενστόλων, καθώς απλά περιλαμβάνει τη συνολική δαπάνη έναντι της επιστροφής των αναδρομικών σε ένστολους και δικαστικούς, η οποία θα φτάσει τα 414,7 εκατ. ευρώ και ακόμα 126,2 εκατ. ευρώ η δαπάνη για αυξήσεις μισθών και συντάξεων των ενστόλων από την 1η Ιουλίου 2014. Αν και ακόμα είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών και σε ποιο βάθος χρόνου, μετά από απαίτηση της ΕΛΣΤΑΤ, το κονδύλι των αναδρομικών και η καταγραφή της δαπάνης έγινε στον προϋπολογισμό του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης