Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η καταιγίδα που πλήττει από το βράδυ της Τετάρτης την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να είναι χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές, κυρίως στα βόρεια του νησιού.

Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στην πόλη της Κέρκυρας και στην περιφέρεια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την άντληση υδάτων, από σπίτια και επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις για άντληση υδάτων σε μία επιχείρηση και μία κατοικία στη μέση Κέρκυρα, ενώ είχε και άλλες κλήσεις που τελικά δεν χρειάστηκε να συνδράμει καθώς το νερό ήταν περιορισμένο. Παράλληλα, επενέβη σε 15 περίπου περιπτώσεις για να κόψει κλάδους δέντρων που είχε καταστρέψει ο αέρας και αποτελούσαν κίνδυνο για τους διερχόμενους.

Κατά τα άλλα, πολλά σημεία του οδοστρώματος πλημμύρησαν, ενώ για μία ακόμα φορά, αδιάβατη ήταν η διασταύρωση στα φανάρια του αεροδρομίου μέχρι αργά το πρωί. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση διεξάγεται μόνο με τα κλειστού τύπου φέρρυ μποτ, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου όπως και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της υπηρεσίας, το 108, τέθηκαν για ώρα εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η βροχόπτωση έφτασε μέσα σε ένα μόλις βράδυ τα 55,2 χιλιοστά, με μέση βροχόπτωση το Νοέμβριο τα 216,8 χιλιοστά. Μέσα σε μία μόλις νύχτα, έριξε το ¼ του νερού που πέφτει συνήθως μέσα σε έναν από τους δύο πιο βροχερούς μήνες του χρόνου στην Κέρκυρα. Ας σημειωθεί ότι η ετήσια βροχόπτωση στην Κέρκυρα ανέρχεται στα 883,6 χιλιοστά. Μάλιστα, το «κρεσέντο» της βροχής ήταν διπλό: μία φορά από τις 00:50 έως τις 03:10 με σημείο κορύφωσης τα 6,2 χιλιοστά στις 2:50, και άλλη μία φορά στις 07:00 με κορύφωση στα 9,8 χιλιοστά νερού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικά σφοδροί είναι και οι άνεμοι, οι οποίοι έφτασαν σχεδόν τα 9 μποφόρ. Κορύφωση στις 00:10 όπου στο σταθμό μέτρησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Κέρκυρα καταγράφηκε ένταση ανέμων 69,2 χιλιόμετρα ανά ώρα, το οποίο μεταφράζεται στα 8 μποφόρ.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής κάνει λόγο για συνέχιση της κακοκαιρίας μέχρι και την Κυριακή τουλάχιστον, ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η καταιγίδα που προβλέπεται για απόψε δεν θα έχει την ένταση της χθεσινοβραδινής.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
με πληροφορίες από το corfupress

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης