Στις δικαστικές αίθουσες επιστρέφει μια υπόθεση που «κρατάει»… σχεδόν 15 χρόνια και αφορά στη σχέση που είχε αναπτύξει ένας καθηγητής φυσικής αγωγής από την Ιεράπετρα με την 13χρονη τότε μαθήτριά του.

Ο καθηγητής κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κι επρόκειτο να δικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου την Τρίτη, ωστόσο, τόσο η απουσία του ίδιου όσο και του συνηγόρου πολιτικής αγωγής οδήγησαν στην αναβολή της δίκης. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής, που είναι κατηγορούμενος και για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, φέρεται να είχε ξεκινήσει ερωτική σχέση με τη μαθήτρια, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, ενώ η σχέση συνεχίστηκε ως τα 17 χρόνια της κοπέλας. Όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε και ο καθηγητής πέρασε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, η κοπέλα έσπευσε να τον υποστηρίξει ξεκαθαρίζοντας πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεσή της.

Δεν υπήρξαν κυρώσεις για τον καθηγητή, ενώ εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τις κατηγορίες σε σχέση με την ηλικία 14-17 ετών, ωστόσο η κατηγορία για το 13ο και 14ο έτος ισχύει και βαρύνει τον εκπαιδευτικό.

Πάντως, η σχέση έχει από χρόνια διακοπεί, ενώ η κοπέλα έχει προχωρήσει τη ζωή της και έχει κάνει οικογένεια, ωστόσο, από τη στιγμή που παρίσταται ως πολιτική αγωγή, πλέον στρέφεται εναντίον του πρώην φίλου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης