Στην αποκάλυψη ότι ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Μάλια, ανήκει τελικά στον 20χρονο Βρετανό Steven Cook, προχώρησε ο αδελφός του Chris, γράφοντας ένα σχετικό κείμενο στη σελίδα  στο facebook η οποία είχε δημιουργηθεί για να βοηθηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση-θρίλερ με τον 20χρονο Βρετανό φοιτητή που χάθηκε στις 31 Αυγούστου 2005 στα Μάλια, το πρώτο βράδυ των διακοπών του.

«Σήμερα μάθαμε ότι μετά 11 χρόνια, ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός, ανιψιός, θείος και φίλος, θα έρθει στο σπίτι μας για ακόμη μία φορά» έγραψε χαρακτηριστικά ο αδελφός του στην ομάδα. «Αν και πάντα είχαμε την ελπίδα στις καρδιές μας ότι θα γυρίσει και θα μοιραστούμε ξανά τις ζωές μας, το γέλιο, την αγάπη και την ευτυχία που έφερε τα 20 χρόνια που έλαμπε μαζί μας, δυστυχώς θα τον φέρουμε σπίτι για να τον αποχαιρετήσουμε. Ο στόχος μας ήταν πάντα να φέρουμε τον Steve στο σπίτι, και όσο πέρναγαν τα χρόνια, η ελπίδα μας ποτέ δεν έσβησε», συμπληρώνει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την είδηση επιβεβαίωσε ανώτατη αστυνομική πηγή της Κρήτης η οποία ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν σήμερα προφορικά από το Εθνικό Κέντρο Γενετικής Ταυτοποίησης, ότι ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό που είχε αποσταλεί εκεί και ότι τελικά ανήκει στον 20χρονο Βρετανό.

Αστυνομικοί κατά την αυτοψία στο χώρο...

Η εύρεση του σκελετού στα Μάλια, συνδέθηκε από πολλούς με την υπόθεση εξαφάνισης του Στίβεν Κουκ κι αυτό γιατί, όπως έλεγαν από την Αστυνομία, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε δηλωθεί καμία εξαφάνιση ανθρώπου από το 2005 και μετά, πέραν του Στίβεν Κουκ. Οι τοπικές Αρχές ξεκίνησαν αμέσως εκτεταμένες έρευνες κάνοντας συχνές αυτοψίες στο χώρο όπου εντοπίστηκαν τα οστά.  

Με τη σειρά της η Αστυνομία ενημέρωσε την Πρεσβεία και έτσι ενημερώθηκε η οικογένεια του Βρετανού.

Το πηγάδι στο οποίο βρέθηκε ο σκελετός του Στίβεν Κουκ... - See more at: http://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/episimo-ston-stiven-koyk-anikei-o-skeletos-poy-vrethike-sta-malia#sthash.mGwSrEsO.dpuf

Για το μυστήριο της εξαφάνισής του είχε δημιουργηθεί μια αναλυτική ιστοσελίδα, καθώς και βίντεο με το ιστορικό της υπόθεσης, έκκληση για όποιον μπορεί να βοηθήσει καθώς και η απόδοση αμοιβής (7.000 ευρώ) σε όποιον θα προσέφερε κάποια πληροφορία.

Σε ένα από τα βίντεο πρωταγωνιστεί ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην αγγλική ομάδα Μπόλτον.


 

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης