Απογοητευτικά για την Ελλάδα είναι τα αποτελέσματα της «σφυγμομέτρησης» σχετικά με τα φιλάνθρωπα αισθήματα των πολιτών.

Πρόκειται για την τέταρτη ετήσια έκδοση του Παγκόσμιου Δείκτη Προσφοράς που καταρτίζει η βρετανική οργάνωση Charity Aid. Στην σχετική λίστα, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δείκτης αφορά σε 135 χώρες και καταγράφει τις δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, τον χρόνο που αφιερώνεται σε εθελοντική εργασία και την προσφορά βοήθειας σε αγνώστους. Η Ελλάδα κατετάγη τελικά στην 135η με 13 μόλις βαθμούς, από τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία των 100.

Σε έναν συνηθισμένο μήνα, το 30% των ερωτηθέντων Ελλήνων δήλωσαν ότι βοηθούν κάποιον άγνωστο, το 6% ότι δίνουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και μόνο το 4% ότι προσφέρουν το χρόνο τους σε κάποια εθελοντική δράση.

Στο συνολικό δείκτη ως πιο πρόθυμοι να δώσουν βοήθεια αναδείχθηκαν οι Αμερικανοί, ακολουθούμενοι από τους κατοίκους του Καναδά, της Βιρμανίας της Νέας Ζηλανδίας, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάταξη βασίζεται σε περισσότερες από μισό εκατομμύριο συνεντεύξεις που έχει κάνει η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup από το 2005 και μετά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης