Έκπληκτοι οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην κατοικία του στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης ανακάλυψαν πως έκρυβε στο θησαυροφυλάκιό του μια μεγάλη περιουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσία εισαγγελέα και με το ένταλμα σύλληψης της 2ης ειδικής ανακρίτριας ανά χείρας, οι αστυνομικοί βρήκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ρευστό καθώς και τα οργανογράμματα της πολυπλόκαμης επιχειρηματικής διείσδυσης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε ομίλους και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, όμως, ανακάλυψαν και σωρεία παραστατικών που αποκαλύπτουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία στην Ελβετία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τη Γερμανία και αλλού με καταθέσεις εκατομμυρίων.

Ο πολυεκατομμυριούχος Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος φυγής, διατηρεί πολλά ανοικτά μέτωπα με τη Δικαιοσύνη για σωρεία αδικημάτων που αφορούν στο οικονομικό έγκλημα.

Μόλις την Τετάρτη εκδόθηκε δικαστική απόφαση για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του καθώς και της περιουσίας 29 συνεργατών του για την υπόθεση που αφορά στην Proton Bank. Ωστόσο, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν διερευνήσει τη σειρά άλλων υποθέσεων που έχουν να κάνουν κυρίως με τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δικαιοσύνη διαθέτει πλέον πολλά στοιχεία κυρίως όσον αφορά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία ανά την υφήλιο και ελπίζει πως με το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών θα εντοπίσει όλα τα γκρίζα σημεία της διακίνησης μαύρου χρήματος μέσω της τραπεζικής δικτύωσης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία κατά τους εισαγγελείς οδηγεί ακόμη και σε πρόσωπα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον.

Αν και στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εντούτοις η 2η ειδική ανακρίτρια εντοπίζοντας σημαντικά κεφάλαια σε τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία αποφάσισε να προβεί στη σύλληψή του, θεωρώντας ότι προετοίμαζε τη διαφυγή του από τη χώρα. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος συνελήφθη στην κατοικία του-φρούριο της Βάρης, εκμυστηρευόταν στο περιβάλλον του πως θεωρεί τον εαυτό του «άτρωτο» και πως δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να συλληφθεί. Αυτόπτες μάρτυρες κατά τη σύλληψη καταθέτουν πως ο επιχειρηματίας αιφνιδιάστηκε από την εισβολή των αστυνομικών και του εισαγγελέα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τη σύλληψή του επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, γι’ αυτό – πάντα κατά την αστυνομία- οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Ακόμη τρεις συλλήψεις για το σκάνδαλο της Proton Bank

Σε ακόμη τρεις συλλήψεις προχώρησε χθες το βράδυ η αστυνομία για την υπόθεση της Proton Bank.

Πρόκειται για τους Αντώνη Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα και Δημήτρη Σαραμαντή, τότε μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank αλλά και της επιτροπής επιδοτήσεων, που κατηγορούνται για το σκάνδαλο των επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 1.701.000 ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η σύλληψή τους έγινε βάσει εντάλματος που εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια, θεωρώντας ότι και για αυτούς, όπως και για τον επιχειρηματία, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτοι φυγής. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις για την ίδια υπόθεση.

Καταζητείται για την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ο Πέτρος Κυριακίδης

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τη 2η ειδική ανακρίτρια και εις βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Proton Bank.

Ήδη οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στην οικία του αλλά και στο σπίτι των παιδιών του χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ο Λαυρεντιάδης, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012, 17:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης