Πρώτη δημοσίευση Tρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 21:38

Τη δική της θέση αναφορικά με τη διαγραφή της από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, λόγω ανάρτησης στο instagram, σχετικά με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, διατύπωσε η Έλλη Παπαγγελή, μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα στις δηλώσεις της στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα για τη συγκεκριμένη υπόθεση η Έλλη Παπαγγελή επισήμανε: «Εγώ διάβαζα στα μέσα για μια ανακοίνωση μιας μειοψηφίας του ΠΑΟΚ που έγραψε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε ενδεχόμενη επιστράτευση και ήθελα να το καυτηριάσω με τον τρόπο μου, όπως σχολιάζω την επικαιρότητα κατά καιρούς γενικώς. Κι έκανα ένα άκομψο αστείο, το δέχομαι ότι ήτανε κάπως άκομψο. Δεν ήθελα να θίξω κάποιον. Έκανα έναν παραλληλισμό, ένα παίγνιο».

Σε ερώτηση δε για τη διαγραφή της από τη ΝΔ η ίδια ανέφερε:«Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Ξέρω ότι και το κόμμα δέχεται κάποιες αντιδράσεις από κάποιους ψηφοφόρους. Σίγουρα όμως δεν θέλω να πιστεύω ότι ένα κόμμα ασπάζεται τις απόψεις αυτής της μειοψηφίας των οπαδών του ΠΑΟΚ που είπαν περί λιποταξίας, περί μη επιστράτευσης. Θα έπρεπε να υπάρχει και μια θέση του κόμματος και πάνω σε αυτές τις δηλώσεις».

Ακούστε τι δηλώνει στο zougla.gr:


Το χρονικό της διαγραφής

Τη Δευτέρα η Έλλη Παπαγγελή είχε ανεβάσει μια φωτογραφία από διαδικτυακό ψήφισμα οπαδών του Δικεφάλου, με τίτλο: «Αν τιμωρηθούμε, δεν… πάμε στον πόλεμο σε περίπτωση επιστράτευσης», με την ίδια να σχολιάζει: «Θα πάνε, αλλά με το βουλγαρικό στρατόπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιό της όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, μετά από απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη διεγράφη από μέλος του κόμματος.

«Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους διχαστικές δηλώσεις, προσβάλλουν όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, οι θέσεις αυτές δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.


(Το επίμαχο ποστ της)



Μπορεί τα σχόλια της Έλλης Παπαγγελή για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ήταν αυτά που την οδήγησαν στην οριστική ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία και ευθύνονται για τη διαγραφή της από το κόμμα αλλά για όσους την παρακολουθούν στενά (κυρίως στα social media όπου έχει ενεργή δράση) δεν αποτελούν έκπληξη. Το μοντέλο – παρουσιάστρια που είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχαιολογίας δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τους πάντες να παραμιλούν όχι με τα κάλλη της αλλά και με τα λεγόμενά της.

Η κα Παπαγγελή έχει εκφράσει πολλές φορές τη γνώμη της για πολιτικά θέματα και έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων. Έχει ασχοληθεί δια των δηλώσεών της με τη μετανάστευση, την αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου, την αποστροφή της και τη διαφωνία της με τον Μαρξ αλλά και έχει εξηγήσει ενδελεχώς τι συμβαίνει με όσους κυνηγούν… Pokemon.

Το post στο οποίο αμφισβητούσε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Ήταν το 2014 όταν η τότε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου και μέλος της ΟΝΝΕΔ, Έλλη Παπαγγελή, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αμφισβήτησε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Το τότε μέλος της ΟΝΝΕΔ ανέφερε πως γύρω από το Πολυτεχνείο στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά.

Ολόκληρη η ανάρτησή της:

«Το “Πολυτεχνείο” είναι ο θεμέλιος λίθος της απόλυτης ιδεολογικής ηγεμονίας που άσκησε η αριστερά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ιδίως μετά το 1981, όταν ο καταστροφικός παπανδρεϊσμός ανέλαβε τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας, οδηγώντας την στον εκτροχιασμό.

Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου ’73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά. Με το «Πολυτεχνείο» η αριστερά χάλκευσε το ιδεολόγημα της ηθικής της ανωτερότητας, προβάλλοντας ως πανεθνικό αγώνα κατά της τυραννίας αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια εφηβική εξέγερση. Το ανθολόγιο των ψεμάτων είναι εντυπωσιακό: μας είπαν για την όμορφη Ηλένια που την αναζητούσε με δάκρυα ο καλός της, για να αποδειχθεί ότι ήταν μια φωτογραφία φωτομοντέλου που διαφήμιζε σαμπουάν… Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του.

Στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1980 το Πολυτεχνείο λειτούργησε ως ο απόλυτος καθεστωτικός μύθος νομιμοποίησης του πασοκισμού. Μια στυγνή αριστερή ορθοφροσύνη επιβλήθηκε σε κάθε κύτταρο δημόσιου χώρου και δημόσιου λόγου: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, τις δημόσιες υπηρεσίες, παντού. Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τα ψεύδη περί Πολυτεχνείου στιγματιζόταν ως «φασίστας» και «χουντικός», ενώ κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του. Μια ιδεολογική τρομοκρατία αριστερής έμπνευσης που επέβαλε έναν ωμό ηθικό μανιχαϊσμό: οι πολίτες χωρίζονταν σε «καλούς» αριστερούς-«προοδευτικούς», και κακούς που μάταια επέμεναν να απαντούν με ορθολογικά επιχειρήματα στον παραληρηματικό αριστερίστικο λόγο που αγνοούσε την πραγματικότητα.

Κάτω από το κάλυμμα του αντιχουντικού και αντιφασιστικού λόγου, ο μύθος του Πολυτεχνείου δεν ήταν παρά προπαγάνδα αριστερών δογμάτων. Μας επέβαλαν να προσκυνάμε νέα τοτέμ και να συμμετέχουμε σε γιορτές μνήμης και πορείες για «δημοκρατία», μόνο για να διαιωνίσουν τη δική τους κυριαρχία. Φτάνει πια. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν.

Φυσικά να τονίσουμε πως κανένα Πολυτεχνείο δεν »έριξε» τη δικτατορία, αλλά η απώλεια της μισής Κύπρου.

Δεν χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: «της κοινής λογικής».

«Γράφει βλακείες ο Μαρξ»

 Τον Φεβρουάριο του 2016 η Έλλη Παπαγγελή πήρε θέση για τον Καρλ Μαρξ αναφέροντας πως «γράφει βλακείες» διατυπώνοντας μάλιστα τους λόγους που την ώθησαν να απορρίψει τον κομμουνισμό.


 Σε συνέντευξή της σε εφημερίδα η Έλλη Παπαγγελή χαρακτήρισε «βλακείες» τα όσα γράφει ο Καρλ Μαρξ στο «Κεφάλαιο» και ανέφερε: «Στα 15 μου χρόνια απέρριψα τον κομμουνισμό γιατί διάβασα το “Κεφάλαιο” του Καρλ Μαρξ και είδα ότι ο άνθρωπος λέει βλακείες. Τότε είπα ότι κομμουνίστρια δεν θα γίνω ποτέ». Παράλληλα, είχε δηλώσει πως της αρέσει πολύ το διάβασμα εξηγώντας: «Διαβάζω τα πάντα, από τα άπαντα του οικονομολόγου Μ. Κρίσμαν μέχρι το “Φωτιά και τσεκούρι” του Ευ. Αβέρωφ». 

Η Έλλη Παπαγγελή όμως δεν σταμάτησε ασκώντας κριτική στον Μαρξ καθώς παράλληλα αναφέρθηκε στα όσα είχε γράψει στο Facebook για τον υπάλληλο security του ΗΣΑΠ και τη ρατσιστική του συμπεριφορά σε βάρος του μετανάστη.

«Δεν νιώθω ακροδεξιά. Ανήκω στη λαϊκή Δεξιά και πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να αντέξει μόνο ένα ποσοστό λαθρομεταναστών. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους νόμιμους μετανάστες» είπε.

Οι συμβουλές για τα Pokemon…

Σημαντική ήταν η παρέμβαση της Έλλης Παπαγγελή όταν πρωτοεμφανίστηκε το παιχνίδι με τα Pokemon. Προσπαθώντας να στηρίξει τους «κυνηγούς» είχε τοποθετηθεί επί του θέματος γράφοντας στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook: «Να ενημερώσουμε αυτούς που κράζουν όποιον κυνηγάει Pokemon, ότι δεν τα κυνηγάει στην πραγματικότητα αλλά είναι παιχνίδι» και έτσι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους!

Ζήλεψε την Μαντόνα



Η πρώην «σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα» όπως συνήθιζαν να την φωνάζουν θυμήθηκε το φιλί της Μαντόνα (μια δωδεκαετία μετά) κι ενώ διατηρούσε σχέση με τον μπασκεμπολίστα Νώντα Παπαντωνίου τον Δεκέμβριο του 2015 σε βραδινή της έξοδο είχε αιφνιδιάσει τους φωτογράφους όταν φιλήθηκε στο στόμα με τη φίλη της Αλίσια Τρούση.



Ποια είναι όμως η Έλλη Παπαγγελή

Η 29χρονη Έλλη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχαιολογίας, με καριέρα στο μόντελινγκ.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, όπου ακολούθησε την κατεύθυνση της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Έχει εργαστεί σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σπηλαιολογίας.

Η ενασχόληση της με τα κομματικά ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια που υπήρξε ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μετέπειτα της ΟΝΝΕΔ.

Μπορεί να περπάτησε σε πασαρέλες να εργάστηκε σε ανασκαφές αλλά αυτό που την «κέρδισε» έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα της ζωής της ήταν η συμμετοχή της σε παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2018 η 29χρονη Έλλη άνοιξε τα φτερά της και ταξίδεψε στην Αμερική όπου όπως είπε σε συνέντευξή της συμμετείχε σε μίνι τηλεοπτική σειρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης