Τη συγκλονιστική στιγμή της τραγωδίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο parking της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε τρεις νέους ανθρώπους και ένα μικρό παιδί, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Xάρτης από την περιοχή: Το σημείο του δυστυχήματος-πατήστε πάνω για μεγέθυνσηΤο μοιραίο δεν άργησε να συμβεί. Η μαύρη Porsche την οποία οδηγούσε με ιλλιγγιώδη ταχύτητα ο «βενιαμίν» της οικογένειας του Απόστολου Βακάκη, που ως γνωστόν είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, συγκρούστηκε με το σταθμευμένο αυτοκίνητο, μάρκας Honda Civic, στο parking της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θύματα αυτής της μοιραίας σύγκρουσης ήταν ο Γιώργος Βακάκης, ο συνεπιβάτης του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, συνεργάτης της εταιρείας και παιδικός του φίλος από τη σχολή Μωραΐτη, η 33χρονη Π.Α. και ο τρίχρονος γιος της. Ο άνδρας της Υ.Π. είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται, καθώς την ώρα του μοιραίου δυστυχήματος, βρισκόταν στην τουαλέτα του parking.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο στο zougla.gr:

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην οικογένεια του Υπάτιου Πατμανόγλου από την πόλη της Πτολεμαΐδας. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άλλαξε όλη του η ζωή. Δυστυχώς, η χαρά του ταξιδιού, μαζί με την οικογένειά του, κατέληξε σε τραγωδία. Η 33χρονη σύζυγός του Αποστολία, που παρέμεινε στο αυτοκίνητο με τον τρίχρονο γιο τους, βρήκαν ακαριαίο θάνατο από τη σφοδρότατη σύγκρουση. Σε κατάσταση σοκ από τον εκκωφαντικό θόρυβο πετάχτηκε από την τουαλέτα του parking και αντίκρισε εικόνες φρίκης. Η οικογένειά του είχε ξεκληριστεί μέσα σε μία στιγμή. Ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί και όπως φαίνεται στο βίντεο, πιάνει με απόγνωση το κεφάλι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Aπίστευτη οικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο. Ο Υ.Π. έχασε από τη μία στιγμή στην άλλη τη σύζυγό του Π.Α. και τον τρίχρονο γιο τους)

Από την άλλη ο Γιώργος Βακάκης, ήταν το νεαρότερο μέλος της γνωστής οικογένειας. Ο πατέρας του, του είχε υπερβολική αδυναμία, όπως και στις δύο του κόρες. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι ονειρευόταν τα παιδιά του να συνεχίσουν το επιχειρηματικό του έργο. Ο μικρός γιος του ιδιοκτήτη του Jumbo σπούδασε στο Μαϊάμι της Φλόριντα και είχε αναλάβει το ηλεκτρονικό εμπόριο της επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον παιδικό του φίλο και συνεργάτη, πήγαιναν στην Αράχωβα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.


( Ο Γιώργος Βακάκης, με τον φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο )


(Ο Γιώργος Βακάκης, σε νεαρότερη ηλικία)

( Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, συνεργάτης στην εταιρεία και παιδικός του φίλος, σπούδασε στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο)

Το χρονικό της τραγωδίας:

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής στο 83ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ρεύμα προς Λαμία, κοντά στο Ύπατο Θηβών.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας διερευνά η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων ΒοιωτίαςΣύμφωνα με το LamiaReport που δημοσίευσε πρώτο τις εικόνες-φρίκης, ένα αυτοκίνητο Honda Civic στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από την Πτολεμαΐδα σταμάτησε στο parking που υπάρχει στο σημείο. Ο 41χρονος οδηγός κατέβηκε να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το μωρό τους.

Την ώρα που ο πατέρας εισέρχονταν στην τουαλέτα, μια Porsche που είχε χάσει την πρόσφυση με το οδόστρωμα έπεσε με πολύ μεγάλη ταχύτητα πάνω στο σταθευμένο Honda με αποτέλεσμα και τα δύο αυτοκίνητα να τυλιχθούν στις φλόγες.

Η 33χρονη μάνα με το τρίχρονο παιδί βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ σκοτώθηκαν και τα δυο άτομα που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο. Το ένα άτομο, άνδρας, πετάχτηκε έξω από το Ι.Χ, ενώ το άλλο, απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο πατέρας και οδηγός του Honda μόλις άκουσε το «μπαμ» πετάχτηκε έξω από τις τουαλέτες και είδε ταΟ 41χρονος οδηγός κατέβηκε να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το μωρό τους δυο αυτοκίνητα διαλυμένα να φλέγονται. Έτρεξε να βοηθήσει τη γυναίκα του και το παιδί του, άλλα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η Porsche να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο parking όχι στην άκρη του δρόμου…», είπε σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τη «ΝΕΑ ΟΔΟ» που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου. Η υπεύθυνη Τύπου της εταιρείας, Φ. Λάμπρου, μας ενημέρωσε ότι το τροχαίο σημειώθηκε στο 83,7 χλμ της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας το απόγευμα της Κυριακής και πως το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα εξετράπη της πορείας του -για άγνωστη αιτία- και εισήλθε στο parking που υπάρχει παραπλεύρως της Εθνικής.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας διερευνά η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Εικόνες από το σοκαριστικό τροχαίο:


(Διασκορπισμένα κομμάτια από τα δύο αυτοκίνητα)


(Ο κινητήρας του αυτοκινήτου)


(Καμμένο αυτοκίνητο στο χαντάκι)


(Το μπροστινό μέρος της Porsche, πιθανότατα μοντέλο 911. Το οδόστρωμα φαίνεται βρεγμένο λόγω των καιρικών συνθηκών)


(Άμορφη μάζα σιδερικών-δεν διακρίνεται το μοντέλο του αυτοκινήτου)


(Μόνο το μπροστινό μέρος έμεινε από την Porsche)


(Εμφανή τα σημάδια της φωτιάς ακόμη και στο στηθαίο)

Πηγή βίντεο: diasostis.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης