Αύριο Σάββατο 7 και μεθαύριο Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα τελεσθούν οι χειροτονίες των νεοεκλεγέντων μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας (ΙΣΙ), το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, θα τελεσθεί η χειροτονία του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΙΣΙ ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των νεοεκλεγέντων μητροπολιτών στην αίθουσα συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Ακολούθως και κατά την κρατούσα εκκλησιαστική τάξη έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πολλών ιεραρχών, κληρικών και πιστών.

Από τη Δευτέρα 9 έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης