Φωτογραφίες – video: Παναγιώτης Σαγκούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνές Άγριας Δύσης εκτυλίχτηκαν λίγα λεπτά μετά τις 4.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα σε νυχτερινό κέντρο στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο.

Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο zougla.gr ότι ένας αλλοδαπός, περίπου 50 χρονών, αλβανικής καταγωγής σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, κατέβηκε από το όχημα στο οποίο επέβαινε, εισήλθε εντός του χώρου και αφού εξύβρισε χυδαία τους θαμώνες άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικοφ. Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν πατήσει τη σκανδάλη, ο ένοπλος φώναξε: «Τώρα θα χυθεί αίμα». Εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση ότι ο δράστης ήταν θαμώνας του μαγαζιού, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της νύχτας έφυγε και ύστερα από 15 λεπτά περίπου επέστρεψε οπλισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία έχει στα χέρια της φωτογραφία του δράστη, από την οποία προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητά του και να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο αν ήταν με παρέα στο μαγαζί. Στους χώρους του νυχτερινού κέντρου εντοπίστηκαν 14 κάλυκες, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη επίθεση να συνδέεται με αντίστοιχη σε μπαρ στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας 44χρονος.

Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, ο βασικός ύποπτος είναι ένας επικίνδυνος Αλβανός ηλικίας περίπου 50 ετών, που έχει κατηγορηθεί για ληστείες κι άλλα αδικήματα αλλά δεν έχει οδηγηθεί ποτέ στις φυλακές.

Βίντεο  από τη στιγμή που περνάει το ασθενοφόρο, όπως το κατέγραψε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες-video και ενημερωθείτε για τις πρόσφατες παρόμοιες επιθέσεις σε Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα:

«Γάζωσαν» μπαρ στον Άγιο Παντελεήμονα-Άγρια καταδίωξη

Μαφιόζικη εκτέλεση

Πανικός

Μέσα στο κατάστημα επικράτησε πανικός. Πελάτες άρχισαν να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να προφυλαχθούν από τη βροχή των πυροβολισμών. Κάποιοι κρύφτηκαν κάτω από τα τραπέζια, άλλοι έσπευσαν προς την έξοδο, και την ίδια στιγμή ορισμένοι έπεσαν στο έδαφος, βάζοντας τα χέρια τους στο κεφάλι.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε δύο δόσεις, καθώς, όταν άδειασε ο πρώτος γεμιστήρας, ο δράστης τον αντικατέστησε και συνέχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι, τέσσερις εκ των οποίων σοβαράΌ
πως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του zougla.gr, οι ριπές μετέτρεψαν σε θρύψαλα την τζαμαρία του καταστήματος, ενώ προκάλεσαν και ζημιές στον φορητό εξοπλισμό του νυχτερινού κέντρου (έπιπλα, ποτήρια).

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι πυροβολισμοί έπεσαν σε δύο δόσεις, καθώς όταν άδειασε ο πρώτος γεμιστήρας ο δράστης τον αντικατέστησε και συνέχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια ο ένοπλος βγήκε από το κατάστημα και αφού τραυμάτισε ένα ακόμα άτομο διέφυγε με ταξί, το οποίο εξαφανίστηκε με μεγάλη ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, τραυματίες ήταν πεσμένοι στο έδαφος, με αρκετούς θαμώνες να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν αυτό που είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Στο σημείο έσπευσαν πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο zougla.gr ότι ο δράστης ήταν φαλακρός και φορούσε λευκό μπουφάν με κόκκινες ρίγες. Αυτή την ώρα, άνδρες της αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες και video από το σημείο της αιματηρής επίθεσης

Οι τραυματίες

​Στον Ευαγγελισμό χειρουργούνται αυτή την ώρα δύο νέοι, 23 ετών, που φέρουν διαμπερή τραύματα στο θώρακα και στο μηρό 
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους δεκαπέντε, εκ των οποίων οι έξι είχαν επιπόλαια τραύματα και πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πέντε από τα θύματα του παρανοϊκού δράστη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν, δύο με τραύματα στο θώρακα μεταφέρονται αυτή την ώρα στον Ερυθρό Σταυρό για να χειρουργηθούν και οι υπόλοιποι δύο νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό.

Τα θύματα του παρανοϊκού δράστη που έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν φέρουν τραύματα στα χέρια και στο κεφάλι. Ολοι οι τραυματίες είναι ηλικίας μικρότερης των 30 ετών. Στον Ευαγγελισμό χειρουργούνται αυτή την ώρα δύο νέοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 23 ετών, που φέρουν διαμπερή τραύματα στο θώρακα και στο μηρό.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ

«Το Ε.Κ.Α.Β. ανταποκρίθηκε σε 6 λεπτά στο περιστατικό όπου άγνωστος άνοιξε πυρ κατά των θαμώνων νυκτερινού καταστήματος διασκέδασης επί της οδού της Ακτής Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

Το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. στις 04:15 έλαβε κλήση σχετικά με περιστατικό τραυματισμού ατόμων από πυροβολισμούς στην οδό Ακτή Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο. Άμεσα η κλήση διαβιβάστηκε στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 04:21.

Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, στο σημείο αφίχθησαν συνολικά 4 Ασθενοφόρα και 2 Κινητές Μονάδες με τη συνοδεία Ιατρού.

Από το σημείο, με τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. διακομίσθησαν σε μονάδες παροχής Υγείας
7 συνολικά άτομα τα οποία έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο, εκ των οποίων τα 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» και τα 2 άτομα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης