Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία τριών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη στην οδό Κατούνη 4, στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα στην οδό Πρασακάκη 2 και στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Ορφανού στην οδό Γρηγορίου Παλαμά 7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(H φωτιά στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη, πηγή:thestival)

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης, στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη επί της οδού Κατούνη, βρίσκονταν δύο εργαζόμενες, εκ των οποίων η μία υπέστη κάκωση στο πόδι στην προσπάθειά της να πηδήξει σε διπλανή βεράντα.

Με την άμεση επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής οι φωτιές που ξέσπασαν κατασβέστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Το γραφείο του κ. Γκιουλέκα)

(Το γραφείο του κ. Καλαφάτη)

(Στα γραφεία του κ. Ορφανού)


(Στην οδό Κατούνη βρίσκεται το γραφείο του αν. υπουργού ΥΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη)

Ο Κώστας Γκιουλέκας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πολιτικό του γραφείο, στην οδό Πρασακάκη,
για να συμπαρασταθεί σε εργαζόμενη, η οποία εγκλωβίστηκε μέσα στο χώρο. «Με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε ότι έχει εγκλωβιστεί μέσα από τον καπνό και τη φωτιά» ανέφερε στο Thestival.gr ο βουλευτής της ΝΔ. Σχολιάζοντας την επίθεση, σημείωσε: «Τη δημοκρατία ούτε μπορούν να τη στήσουν στα έξι μέτρα, ούτε μπορούν να εκδικούνται μ’ αυτό τον τρόπο. Όσοι το έκαναν θα πρέπει όχι μόνο να ντρέπονται, αλλά θα είναι και υπεύθυνοι για όποια επίθεση ίσως γίνει στο μέλλον».

Για «πράξεις τρομοκρατίας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας πως «δεν πτοούν την κυβέρνηση, αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

O γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, δήλωσε πως «η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό». Σημειώνοντας, τέλος, ότι οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία, ο κ. Κεφαλογιάννης πρόσθεσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού».

Πηγή video: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης